Maandag – Quinoa pilav
Publicatiedatum: 4 oktober 2016
Quinoa kan dienen als basis voor de maaltijd, net zoals zilvervliesrijst of couscous. Quinoa is een bron van eiwit en de mineralen koper en magnesium. Verder bevat quinoa vezels, B-vitamines, vitamine E en ijzer.
Ingrediënten (2 personen)
- 1 ui
- 1 dunne prei
- 1 kleine courgette
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel gemberpoeder
- 150 – 200 gram quinoa
- ½ groentebouillontablet met minder zout
Bereiding
Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de courgette in blokjes. Fruit de ui in de olie met de kerrie en het gemberpoeder glazig. Doe er de quinoa bij en roer tot alle korreltjes glanzen. Voeg de prei, de courgette en de bouillontablet toe en schenk er krap 3 dl water bij.
Breng dit aan de kook en laat de quinoa met een deksel op de pan in 12-15 minuten gaar worden.
Variatietip:
Lekker met parten gekookt ei. Als u dit gerecht bereidt voor 2 personen heeft u 4 eieren nodig.
Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer 3 weken in de koelkast goed.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
Energie | 410 kcal | 540 kcal |
Eiwit | 15 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 60 gram | 60 gram |
Vet | 10 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 4 gram |
Vezels | 10 gram | 10 gram |
Zout | 0,52 gram | 0,9 gram |
(Bron: Voedingscentrum)