Donderdag – Pangasius op een groentebedje
Publicatiedatum: 4 oktober 2016
Pangasius is vis en dus goed voor de gezondheid. Visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten. Daarom is het advies 1 keer per week vis te eten. Bij voorkeur vette vis, zoals makreel haring, sardines of zalm.
Ingrediënten (2 personen)
- 1 aubergine
- 2 vleestomaten
- 1 kleine ui
- 5 groene olijven zonder pit
- 2 eetlepels olie
- ± 2 eetlepels rode wijnazijn
- 150 gram mexicaanse groentenmix, diepvries
- 2 stukken pangasius- of tilapiafilet
Bereiding
Was de aubergine en snijd hem in blokjes. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak de ui schoon en snijd hem klein. Snijd de olijven in plakjes. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.Voeg de aubergine, de stukjes tomaat en de olijven toe en bak dit enkele minuten zachtjes. Voeg wat azijn en de groentenmix toe en laat het geheel enkele minuten zacht sudderen. Bestrijk de vis dun met de rest van de olie en bestrooi de filets met peper. Bak de vis in een koekenpan met een anti aanbakbodem of in een grillpan of onder de grill in ca. 6 minuten gaar en bruin. Schik de vis op de groente.
Variatietip:
Lekker met aardappelpuree. Gebruik van de puree 6 opscheplepels.
Ingrediënten over?
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
Energie | 320 kcal | 515 kcal |
Eiwit | 30 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 55 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 9 gram | 10 gram |
Zout | 0,7 gram | 0,79 gram |
(Bron: Voedingscentrum)