Paul Rem: ‘Warme chocolade is een oude kersttraditie aan het hof’
Kerst is een feest van warmte, geborgenheid èn van tradities. Voor de één is All I want for X-mas van…
MeerPaul Rem: ‘Een warm bad’
Het is niet vanzelfsprekend, maar een eigen badkamer hoort er nu eenmaal helemaal bij. Geen woning kan zonder, maar als…
MeerPaul Rem: ‘Eerbetoon van een Canadese prinses uit Nederland’
Prinses Margriet, tante van de koning, is nog altijd lid van het Koninklijk Huis. Natuurlijk doet zij het de laatste…
MeerPaul Rem: ‘Het oude stadhuis blijft gekoesterd als een dierbaar symbool van de gemeente’
Bouwkunst is een bijzonder fenomeen. We vinden de gebouwen om ons heen zo vanzelfsprekend, dat we wel mogen stellen dat…
MeerPaul Rem: ‘In een theekoepel werd niet alleen maar thee gedronken’
Sociale media is zowel een lust als een last. We lijken wel verslaafd aan dat knopje op onze mobiel. Even…
MeerPaul Rem: ‘Kijk eens wat vaker omhoog, daar vindt u torenhoge schoonheden’
Wij kijken te weinig omhoog! Zo, dat is maar gezegd. Maar het is wel zo, want op straat hebben we…
MeerPaul Rem: ‘Onze koning heeft een hart voor kunst’
Koningin Beatrix was een echte kunst- en cultuurvorstin. Ze beeldhouwde en stelde zelfs een keer als bijzonder conservator een tentoonstelling…
MeerPaul Rem: ‘Arme olifanten…’
Paleis Het Loo, waar ik als conservator werk, is niet alleen het mooie paleis-museum met zijn barokke tuinen. Vroeger was…
MeerPaul Rem: ‘Smaakmaker Marie-Antoinette’
De geschiedenis maakt soms rare sprongen. Want het kan best zijn dat de schoenen, het vest of de jas die…
MeerPaul Rem: ‘Het is niet verstandig om al het gedrag van de royals te volgen, zoals Sisi’s hongerdieet’
Mijn hele leven dompel ik me onder in de soms bizarre levens van gekroonde hoofden. Ik heb er zelfs mijn…
Meer