#KeesvlogEuropa: de connectie tussen het Binnenhof en het Europees Parlement
In aanloop naar de verkiezingen van het Europees Parlement, in mei 2019, gaat politiek verslaggever Kees Boonman op zoek naar wat het Europees Parlement in Straatsburg, in Brussel en het Binnenhof in Den Haag met elkaar te maken hebben. Zo gaat hij luisteren naar de State of the Union, een soort Prinsjesdag, in Straatsburg. Elk jaar vertelt de commissie daarin wat er goed is gegaan en wat beter kan. En Kees brengt een bezoek aan Wim van de Camp die al bijna 10 jaar voor Nederland in het Europees Parlement zit. Kees gaat in gesprek met Britse politici over de Brexit en spreekt Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, over wat Europa nu eigenlijk is.
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Mooi dat U Wim van de Kamp noemt als vertegenwoordiger van Nederland in het Europees parlement. Dat was toch de man die stemde voor de onschendbaarheid van Berlusconi, die onder vuur lag voor fraude en valsheid in geschrifte en met minderjarige meisjes het bed deelde. Het verhaal ging dat Berlusconi, parlementariërs omkocht, om voor zijn onschendbaarheid te stemmen. En Wim van de Kamp stemde voor de onschendbaarheid van die pedofiele fraudeur. Juist mensen als Wim van de Kamp kunnen we missen als kiespijn in de politiek. Dat soort lieden zouden een ouderwets pak slaag moeten krijgen en met pek en veren verjaagd moeten worden.
Boonman demonstreert in de uitzending van 17-10 maar weer eens een vervelende, vooringenomen man te zijn die, in plaats van zich op te stellen als onafhankelijk journalist en waarnemer, vooral zijn persoonlijke mening uitdraagt. Een oh zo typisch Nederlands verschijnsel. En daarbij negatieve kwalificaties links en rechts niet uit de weg gaat. Er is dan moed voor nodig voor de klas te staan om anderen het vak journalist te duiden. Boonman die onder het mom van (misplaatste) humor suggereert dat de mortaliteit van ouderen electorale effecten heeft die mede de politieke lijn gaan bepalen. En die niet toevallig weer terugkeerde bij de staatsomroep NPO1. Als dat de journalistiek mores in NL is dan is dat een kwalijke ontwikkeling.
Het was weer raak met het optreden van Boonman in het Max Vandaag programma van gisteren, de 16e november. Het programma gaf weer ruim de gelegenheid aan deze zg objectieve journalist met zijn eenzijdige, betweterige persoonlijke visie op de Europese Unie (pro) en de brexit (anti). Boonman verraad al snel dat zijn visie slechts bestaat uit privémeningen, vooroordeel en persoonlijke interpretatie van feiten. Max zou er goed aan doen mensen aan tafel te hebben om Boonman met ter zake feiten van repliek te dienen om de kijker een evenwichtiger beeld over een kwestie te schetsen. De kijker heeft niets aan politiek ongebalanceerde uitingen en vooringenomenheid. Boonman mag natuurlijk beweren wat hij wil, maar dan zit hij bij MaxVandaag in het verkeerde programma. Anders kan Max dit soort publieke causerietjes met Boonman beter achterwege laten.