Blijf misstanden melden!
Publicatiedatum: 2 januari 2020
Meneer Fieret (94), Henk Roesink (75) en David van Dugeteren (20); 3 van de hoofdrolspelers uit de uitzendingen van Meldpunt in 2019. Meneer Fieret uit Zoetermeer was zelfs te zien in 2 uitzendingen over het tekort aan verpleeghuisplekken in ons land. De vergrijzing is inmiddels een begrip, maar het lijkt alsof dat in politiek Den Haag niet altijd doordringt. Veel ouderen, die echt niet meer thuis kunnen wonen, staan op de wachtlijst voor een plek in een verpleeghuis, maar die plaatsen zijn er vaak niet. Meneer Fieret, die lijdt aan onder andere dementie, wachtte 2 jaar in zijn seniorenflat op die broodnodige verpleeghuisplek. Uiteindelijk, nadat wij in Meldpunt tot 2 keer toe zijn schrijnende verhaal lieten zien, kon hij verhuizen naar een verpleeghuis.
Verslavende middelen
Henk Roesink stond centraal in een uitzending over pijnstillers. Het gebruik van die verslavende middelen, zoals oxycodon, verdubbelde de afgelopen 10 jaar, met name doordat artsen ze te makkelijk en te langdurig voorschrijven. Henk Roesink zei het in Meldpunt recht voor z’n raap: “Ik ben een junk.” Al 17 jaar slikt hij voor nek- en rugklachten tramadol en hij kan er inmiddels niet meer buiten. Meldpunt ging met hem naar een apotheek om te zien of hij het gebruik kan afbouwen en of er alternatieven zijn.
Cafeïnepillen
En dan het verhaal van de jonge David van Dugeteren. Hij slikte een handvol cafeïnepillen, die vrij te koop zijn op het internet. Dit om het zware werk in het café te kunnen volhouden. David krijgt na inname van de pillen een hartstilstand. Hij overleefde het, maar mist sindsdien 2 onderbenen en heeft er een hersenbeschadiging aan overgehouden. Zijn vader waarschuwde in onze uitzending voor de pillen.
Blijf misstanden melden
Het zijn 3 uiteenlopende kwesties die ik nog steeds op mijn netvlies heb staan omdat ze veel indruk op me maakten. Wij maken onze uitzendingen om misstanden aan te kaarten en voorlichting te geven en dat kunnen we alleen als u ons helpt. Blijf alstublieft onderwerpen doorgeven; wij gaan ermee aan de slag en kunnen misschien het verschil maken.
Ik wens u een gezond 2020. Blijf ons bellen, mailen, praat mee op ons forum op de website, ook in het nieuwe jaar.
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Het gebruik van een elektrische auto wordt gestimuleerd. Maar niet voor iedereen. Mensen in een appartementsgebouw kunnen geen privé laadstation aan hun woning laten monteren. Die zijn afhankelijk van een publiek laadstation, waar de laadstroom 3x zo duur is als van een thuis laadstation. En niet altijd plaats is. Dus, … er is een belangrijke discriminatie tussen bewoners van een gewone woning en bewoners van een appartement. Waarom hoor je hier niets over?
Hier in Rijswijk ZH kun je bij de gemeente indien reeds niet aanwezig verzoeken een laadpaal voor de flat te realiseren en er zal geen enkele medebewoner moeilijk doen als jij met een verlengsnoer stroom uit je eigen flat afneemt om je auto op te laden.
Niet gelijk overal zo moeilijk over doen en kijk eerst wat er mogelijk is voor te reageren dat je je weer te kort gedaan voelt.
Reactie op Harmsen (de beschermer van de overheid). … Niet ik, doe moeilijk. De maatschappij (overheid) doet moeilijk. Natuurlijk is het mogelijk, om op privé parkeerplaatsen van appartementen wooncomplexen een paar waterdichte contactdozen te plaatsen bij een aantal parkeervakken (eventueel met een kilowat meter) afgetapt van bestaande verlichtingspalen, zodat bewoners met een elektrische auto kunnen laden (met nachttarief of weekendtarief). Wat kost nu een aftakking van een bestaand stroomnetwerk op een parkeerplaats? … Heel wat minder als een laadstation plaatsen. Dus voor de kosten hoeven ze het niet te laten. … Maar de maatschappij (overheid) probeert zonder al teveel (financiele) inspanningen, zoveel mogelijk elektrische auto’s te verkopen. Onder het mom dat de burger energiezuinig moet zijn en zo weinig mogelijk moet vervuilen, denkt de overheid alleen maar aan een verdienmodel. Het is niet moeilijk om hier en daar een laadpaal te plaatsen, waar de consument 3x meer moet betalen voor elektriciteit. Zodat er verdiend wordt aan consumenten, die energie bewust willen leven. Ik heb gevraagd om deze voorziening, met als antwoord: “Het is niet wettelijk verplicht”. En wordt verwezen naar bureau rechtshulp. Een normale reactie zou zijn: “Bedankt voor Uw meedenken, we beginnen er meteen aan”. Mijn reacties zijn niet bedoeld als azijnpissen, maar meewerken aan een betere wereld, en misstanden aan de schandpaal te hangen. In de hoop dat misstanden verminderen, of beter nog helemaal niet voorkomen.