Blijvend afvallen, maar hoe dan?
Veel mensen met overgewicht zullen het herkennen: afvallen lukt wel, maar daarna op gewicht blijven is een grotere uitdaging. Dieetpoging…
MeerBoerenkool met pasta en krokant spek van Sandra
De boerenkool komt nu vers van het land. We hebben al wat nachtvorst gehad, dus geniet ervan! Natuurlijk is klassieke…
MeerProef met anoniem solliciteren werpt z’n vruchten af
Een proef met anoniem solliciteren bij Gemeente Den Haag is zo goed bevallen dat het er nu definitief ingevoerd wordt….
MeerNieuwe Bommel ter ere van 75-jarig bestaan
De avonturen van Olivier B. Bommel en Tom Poes, wie is er niet mee groot gebracht. Nu, 30 jaar later,…
MeerTekort aan reumamedicijn geeft gezondheidsrisico
Het Reumafonds waarschuwt voor een dreigend tekort aan het medicijn sulfasalazine. Het middel is – waarschijnlijk tot maart volgend jaar…
MeerWe eten steeds minder vlees
Nederlanders aten in 2015 voor het 5e jaar op rij minder vlees. Per persoon daalde de consumptie tot gemiddeld 75,4…
MeerAdvocaattompoucen van Annemarie
De tompouce is een heerlijk gebakje voor bij de koffie. In Nederland worden tompoucen vooral op Koningsdag gegeten, maar het…
MeerPensioenfondsen eisen geld terug na eigen rekenfout
Het maatschappelijk tv-programma Meldpunt! van MAX gaat woensdagavond over rekenfouten van pensioenfondsen. Gedupeerden hebben zonder het te weten jarenlang te…
MeerVoedingsmisverstand: is eten opwarmen in de magnetron schadelijk?
Jaap Seidell is hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de VU in Amsterdam. Iedere maand helpt hij in Tijd voor MAX…
MeerOngeloof en boosheid over ‘plascontract’ in verpleeghuis
Partijen in de Tweede Kamer reageren woensdag 2 november 2016 boos op het bericht van RTV Rijnmond dat een verpleeghuis…
Meer