Deel 8: Argentijnse koninginnensoep
Dit is een pittige soep, omdat er veel ingrediënten uit Argentinië inzitten. Door de pepers wordt het pittig, en de wortels en garnaaltjes maken het weer lekker Hollands. Pak snel de ingrediënten erbij en geniet ervan.
Benodigdheden:
- snijplank
- koekenpan
- zeef
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 ml kippenbouillon
- kastanjechampignons
- 100 gram kipfilet
- 3 wortels
- 4 eetlepels room
- 2 rode pepers
- 2 tenen knoflook
- 4 eetlepels Hollandse garnalen
- 4 takjes koriander
- maïzena
- 10 gram bloem
- zout & peper naar eigen smaak
Bereidingswijze:
- Schil de wortels en snijd ze in kleine stukjes.
- Ontvel de knoflook en snijd in kleine stukjes, verwijder de pitjes van de rode peper en snijd ze in ringen.
- Snijd ook de champignons in plakjes.
- Snijd de kip in stukjes (op een andere snijplank), zeef wat bloem over de kip en bak ze goudbruin in olijfolie.
- Bak de wortel met de rode peper en de knoflook aan naast de kip, doe als laatst de champignons erbij.
- Schep via een zeef de bouillon bij de groente, laat dit op een laag vuurtje 10 minuten trekken.
- Snijd ondertussen de koriander fijn en leg dit apart.
- Bind de soep af met maïzena, doe hier een klein beetje water bij.
- Leg op de lege borden per bord 1 eetlepel met garnalen neer en leg daar de snippers koriander op.
- Schep ondertussen de soep in de borden en als laatst druppelt u wat room over de soep heen.
Pittige pepers
Houdt u van pittig eten? Gebruik dan vooral deze rode peper. Vindt u eten al snel te pittig en daardoor minder lekker? Gebruik dan een wat mildere peper, de groene pepers.
In deel 9 laat Pim zien hoe u stoofperen met een kaneelmousse kunt maken. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.