Duur 03:53
Gepubliceerd op 10 april 2020

Recepten en tips voor een gezellig paasweekend

Ook dit jaar vieren we Pasen in verband met de coronamaatregelen anders dan anders. Daarom geven we tips om het tijdens het paasweekend gezellig te maken in huis en hebben we ter inspiratie heerlijke recepten voor een uitgebreid ontbijt, een brunch of iets speciaals voor het avondeten. Waaronder de wentelteefjes van Sandra Ysbrandy.

Gezellige ontbijttafel en speurtocht

Nu we door het coronavirus met Pasen nog steeds voornamelijk op huis aangewezen zijn, is het extra belangrijk om het gezellig te maken in huis. Versier de paastafel extra feestelijk met verse bloemen. Schilder (hardgekookte) eieren. Zeer decoratief op de ontbijttafel. Maar ook leuk om met de allerkleinsten de eieren in de tuin, op het balkon of gewoon in huis, te verstoppen en daarna te zoeken. Bekijk creatieve tips van presentatrice Mascha de Rooij om de paastafel aan te kleden.

Samen, maar toch op afstand, eten

Samen eten heeft in coronatijd een heel andere dimensie. Met het gezin kunt u in huis samen eten, maar meer dan 1 gast uitnodigen zit er dit jaar niet in. Gelukkig zijn er andere opties. Zo kunt u bijvoorbeeld beeldbellen, de computer of IPad op tafel zetten en zo toch met elkaar eten. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor.  Maakt u iets lekkers? Maak dan iets extra’s en breng het langs bij iemand die u lief heeft of bij degene waar u samen, maar dan op afstand, mee gaat eten.

Uit- en thuiseten

Veel bakkers, restaurants, eetgelegenheden en cateringbedrijven in de buurt bezorgen ontbijt-, brunch-en dinerpakketten. Wilt u liever niet zelf in de keuken staan en kunt u het zich veroorloven? Maak hier dan gebruik van. Als is het maar voor 1 van de dagen. Dan heeft u een heerlijke maaltijd en steunt u de lokale ondernemer. Staat u graag zelf in de keuken? Dan hebben we heerlijke recepten voor u. Zoals van Sandra Ysbrandy, wentelteefjes van brioche. We hebben ook van onze andere koks en bakkers een aantal recepten voor u op een rij gezet.

Wentelteefjes van brioche met citroencrème en sinaasappel van Sandry Ysbrandy

Ingrediënten (voor 2 personen): 

  • 100 gram roomkaas
  • 1 theelepel vanille essence
  • 0,5 citroen, sap en rasp
  • 4 plakken briochebrood
  • 125 milliliter melk
  • 1 ei
  • 75 gram mango (diepvries of vers)
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepel honing
  • klontje roomboter

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 100 graden. Was de citroen grondig. Doe de roomkaas in een kom, voeg de rasp van de citroen, 3 eetlepels citroensap en de vanille essence toe. Klop met een handmixer tot een gladde crème. Verdeel de crème over 2 plakken brood. Leg de resterende plakken brood er bovenop en druk goed aan. Klop melk en ei in een diep bord. Doop de wentelteefjes kort in het melk-eimengsel. Verwarm een anti-aanbak koekenpan en laat er een klontje roomboter in smelten. Bak de wentelteefjes 2 tot 3 minuten per kant. Houdt eventueel warm in de oven. Doe de mangostukjes in een steelpan. Verwijder de schil van de sinaasappel. Snijd met een scherp mes de partjes sinaasappel tussen de vliezen uit en voeg toe aan de mango. Verwarm en voeg honing toe. Leg de wentelteefjes op een bord en lepel er wat van het warme fruit over. Garneer met verse munt.

Tip van Sandra:

U kunt dit gerechtje goed voorbereiden. Dan heeft u er, ’s ochtends voor de paasbrunch, minder werk aan. Wat bereidt u een dag van tevoren? Maak de citroencrème en smeer de plakken brioche ermee in. Verpak in vershoudfolie en bewaar tot de volgende ochtend in de koelkast. Ook de sinaasappelsaus kunt u voorbereiden en tot gebruik in de koelkast bewaren.

Nog meer (paas)recepten:

Robèrt van Beckhoven, Emina Zorlak, Anna Yilmaz, Hans Spitsbaar, Janny van der Heijden, Mounir Toub, Anouk Glaudemans, en Sandra Ysbrandy, bakken en koken regelmatig in de programma’s van MAX. We hebben een aantal van hun recepten speciaal voor de paasdagen geselecteerd. Maar kijk gerust op onze receptenpagina, want er is nog veel meer te vinden.

De klassieke paasbrunch: Eggs benedict eggs benedict

Ook Emina Zorlak gebruikt brioche in haar overheerlijke en luxe paasgerecht. Naast dit zoete brood gaan er een gepocheerd eitje, gerookte zalm en Hollandaisesaus in haar eggs benedict. Bekijk het recept.

Advocaat van Robèrt van Beckhoven advocaat met slagroom

Voor veel mensen hoort een advocaatje bij Pasen. En waarom dat niet eens zelf maken? Robèrt heeft een lekker recept en legt u uit hoe u het alcoholpercentage van uw zelfgemaakte advocaat uitrekent.

Wij wensen u heel gezellig paasweekend met elkaar, in welke vorm dan ook, en vooral in goede gezondheid!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer