Duur 12:09
Gepubliceerd op 9 december 2019

Winterse currysoep

Soep kan altijd. Zeker op een koude dag is er niets zo verwarmend als een heerlijke kom soep. Mounir maakt een winterse currysoep. Oosterse smaken met een Hollands tintje door de spruiten.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 duimgrootte gember
  • 1 rode peper
  • 1 serehstengel
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 0,5 bosje koriander
  • zonnebloemolie
  • 300 gram zoete aardappel
  • 250 gram geschoonde spruiten
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 500 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Schil en rasp de gember. Snijd de peper in ringen. Hak de serehstengel in stukken. Doe de ui, knoflook, gember, peper serehstengel, komijnpoeder en koriandertakjes en de helft van de blaadjes in een hoge maatbeker. Voeg een scheutje zonnebloemolie toe en pureer met de staafmixer tot pasta.

Verwarm een scheutje olie in een soeppan en bak de pasta circa 3 minuten. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Halveer de spruiten. Voeg de aardappel en spruiten toe en bak circa 2 minuten. Schenk de kokosmelk en het water in de pan en verkruimel er het bouillonblokje boven. Laat circa 20 minuten pruttelen. Pureer de soep met de staafmixer. Hak de overgehouden korianderblaadjes.

Verdeel de soep over borden en bestrooi met de korianderblaadjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    frigrelo says:

    Hallo Mounir,

    Kan je ook Kerrypoeder gebruiken ipv komijn

    gr
    Frans Stads

Bekijk ook

Meer