Makkelijke kaneelbroodjes
Deze kaneelbroodjes van Nicole zijn heel makkelijk om te maken. Een heerlijke lekkernij voor bij de thee, warme chocolademelk of gewoon tussendoor die u in een handomdraai op tafel zet. Leuk als er onverwacht visite komt.
Ingrediënten:
Voor het deeg:
- 240 gram bloem
- 25 gram suiker
- 12 gram bakpoeder
- 5 gram zout
- 50 gram roomboter
- 190 milliliter melk
Voor de vulling:
- 60 gram roomboter
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 2 theelepels kaneel
Voor het glazuur:
- 120 gram roomkaas
- 150 gram poedersuiker
- 1 el vanille-extract
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom. Meng de boter erdoor en vervolgens de melk tot het een zacht deeg vormt. Rol het deeg tot een lange rechthoek.
Meng in een kom de zachte boter met de suiker en de kaneelpoeder. Verdeel ongeveer de helft over de bodem van een ingevette ovenschaal. Verdeel de rest over de lap deeg. Rol het deeg op aan de lange kant en snijd de rol in 12 plakken. Leg de plakken in de ovenschaal. Bak de kaneelbroodjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Meng de roomkaas met de poedersuiker en het vanille extract en bestrijk een deel direct over de broodjes. Verdeel de rest zodra de broodjes iets zijn afgekoeld.
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Gemaakt met mijn dochtertje! Erg leuk om te doen en ze smaken heerlijk. Voordeel vind ik dat het geen moeilijke ingrediënten zijn en het meeste heb je standaard al in huis!
Makkelijk recept inderdaad maar mier en mier zoet.
De bruine suiker kan door de helft en de poedersuiker door 3.
Zo worden ze een stuk minder ongezond.