Zuurkool-gehaktquesadilla’s
Nu het langzaam weer kouder wordt buiten is het tijd voor kool. Kool is er in verschillende soorten. Maar typisch voor de koude dagen is natuurlijk wel zuurkool. Mounir maakt er geen traditionele stamppot van, maar maakt zuurkool-gehaktquesadilla’s.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 2 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 150 gram rundergehakt
- 500 gram zuurkool
- peper, zout
- 60 gram cheddar
- 4 grote tortilla’s
- 0,5 bosje koriander
Bereidingswijze:
Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de komijn –en chilipoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg het gehakt toe en bak circa 5 minuten. Spoel de zuurkool goed uit en voeg toe. Verwarm circa 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Rasp de cheddar en voeg een klein beetje toe in de pan. Hak de koriander.
Verdeel het zuurkool-gehaktmengsel over 2 tortilla’s. Bestrooi met de cheddar en de koriander. Leg hierop de rest van de tortilla’s en bak ze in circa 4 minuten om en om goudbruin in een droge koekenpan. Snijd in punten en verdeel over borden.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Wat een heerlijk gerecht! Ik heb het met mijn eigen gemaakte zuurkool gemaakt. Verrukkelijk!