Winterpeen-macaroni-ovenschotel met halloumi
Halloumi, ongerijpte geitenkaas, komt in steeds meer gerechten voor. Het is een goed alternatief voor een stukje vlees of vis en is veelzijdig en daardoor makkelijk toepasbaar. Mounir legt de halloumi als smaakmaker op een winterpeen-macaroni-ovenschotel.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 500 gram winterpeen
- 150 gram macaroni
- 3 eieren
- 125 crème fraîche
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels komijnpoeder
- peper, zout
- 0,5 bosje peterselie
- zonnebloemolie
- 200 gram halloumi
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breng 2 pannen water met een beetje zout aan de kook.
Schil de winterpeen en snijd in plakken van circa 1 centimeter. Kook de winterpeenplakken circa 15 minuten. Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Kluts de eieren met de crème fraîche. Pel en hak de knoflook en voeg toe. Voeg de paprika –en komijnpoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Giet de winterpeen af en voeg toe. Hak de peterselie en voeg toe. Voeg de macaroni toe en hussel alles goed door.
Vet de ovenschaal in en schenk het mengsel in de ovenschaal. Snijd de halloumi in plakken en verdeel over het mengsel. Bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Verdeel de ovenschotel over borden.
Eet smakelijk!