Havermout-ontbijtmuffins
Hoewel ze omschreven worden als ontbijtmuffins, zijn deze muffins ook heel lekker ’s middags bij een kop thee. Of mee naar kantoor voor tussendoor. Nicole maakt deze havermout-ontbijtmuffins met veel ingrediënten waardoor ze extra lekker smaken.
Ingrediënten:
- 2 hele rijpe bananen
- 80 gram appelmoes
- 140 gram Griekse yoghurt
- 85 gram honing
- 50 gram pindakaas
- 1 ei
- 130 gram bloem
- 80 gram fijne havermout
- 1 theelepel kaneel
- 2 theelepels bakpoeder
- snufje zout
- 60 gram pecannoten
- 1 appel (Jonagold, Elstar of Pink Lady)
- 75 gram rozijnen
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Prak de bananen tot moes. Voeg de appelmoes, yoghurt, honing, pindakaas en het ei toe en meng goed door.
Meng in een andere kom de bloem, havermout, kaneel, bakpoeder en zout. Voeg dit droge mengsel in delen toe aan het natte mengsel en roer door.
Rooster de pecannoten in een droge koekenpan circa 4 minuten. Hak de pecannoten grof. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Voeg de appel, pecannoten en rozijnen toe en roer goed door.
Verdeel het beslag over de tray en bak de muffins in circa 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. Zijn ze nog niet helemaal gaar? Laat ze dan nog even staan.
Een gare muffin heeft overigens niet de structuur van cake. Het is iets vochtiger.
Geniet ervan!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Jammerlijk mislukt, niet gaar te krijgen of gaar en zwart.
Wat doe ik fout, ik heb het recept letterlijk gevolgt.
Ook bij mij hetzelfde , letterlijk alles gevolgd , zijn wel niet zwart geworden maar wel de dubbele tijd in de oven en nog niet gaar . Jammer van alle Ingrediënten
Na 15 minuten niet gaar, na25 minuten buitenkant zwart en binnenkant nog niet helemaal gaar.
Ik mis ook de vermelding plaats in de oven, ik heb het midden in de oven gezet.
Lekker!! Wel iets langer laten bakken en ze blijven vrij vochtig maar dat vind ik lekker en de smaak is ook heerlijk! Ik heb zelfrijzend bakmeel gebruikt, daar krijg ik meestal betere baksels van dan meel met bakpoeder.
Na 15 minuten niet gaar. Na 25 minuten nog niet helemaal gaar, bovendien de onderkant en rondom zwart. Plaats in de oven is niet aangegeven. Ik heb de bakplaat in het midden gezet.
Ik lees dat het bij veel mensen mislukt is…. Zo te zien op de video/tv, wordt er gebruik gemaakt van een Heteluchtoven. – dat betekent dat de warmte van 200 C in het recept, feitelijk voor een conventionele oven 10% hoger moet zijn… wellicht lukt het dan wel?
Dit soort muffins maak ik al jaren, en altijd met een heteluchtoven en vaak voor 20min.
Wat een onzin om twee maal een leugen te vertellen: dat het ei wat ze NIET luchtig klopt voor luchtigheid zorgt in deze muffins. Het bakpoeder zorgt voor luchtigheid en het ei voor verstijving samen met de bloem en havermout.
U heeft natuurlijk gelijk, maar deze bakkers zijn goedwillende amateurs!
Doordat er op t.v. wordt ” meegekeken” en doordat we in deze Coronatijd toch heel veel thuis zitten, durft men nu wat meer “uit te proberen”. Het geslaagde resultaat van zo’n nieuwe poging, nodigt uit tot volgende probeersels… Niks mis mee…
Helaas bij mij hetzelfde, te nat en amper gaar ?
Misschien kan Nicole antwoord geven , zodat het werk niet voor niets wordt gedaan!!!!!
Bij voorbaat dank!!!!!!
Vandaag de muffins geprobeerd… Fijne tip van Elvie7: hete luchtoven en 200 graden…prima resultaat.
De smaak is goed en muffin is lekker niet te hard. Na 15 minuten even met stokje prikken…Oven uit! Daarna toch besloten ze nog 5 minuten in “warme oven” te laten staan… Blij dat het ( deze keer) goed gelukt is!
Lijkt mij lekker maar opvallend hoe vaak het blijkbaar mislukt. Hoe kan dat? Zelf gebruik ik altijd zelfrijzend bakmeel voor muffins. Wat is het voordeel van bloem met bakpoeder? Ik zou ook graag meer info over de effecten van de ingredienten krijgen ipv familieinformatie hoe leuk dat ook is. Ik wil iets leren. Fijn programma overigens.