Broccolistamppot met zalm uit de oven
Wist u dat broccoli vol gezonde voedingstoffen zit? Er zit vitamine K en calcium in en zelfs een stofje in dat het cholesterol verlaagt. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke lekker en veelzijdig. Sandra maakt er een stamppot van en serveert er zalm uit de oven bij.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 500 gram kruimige aardappelen
- 2 zalmfilets
- 1 eetlepel mosterd
- olijfolie
- peper, zout
- 500 gram broccoli
- 100 gram zeekraal
- klontje boter
- scheutje melk
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng twee pannen water met een beetje zout aan de kook
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar.
Smeer de zalm licht in met de mosterd en let op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de zalm met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de zalm in circa 12 minuten gaar in de oven.
Snijd de stronkjes van de broccoli en hak ze grof. Schil de stronk en snijd de stronk in kleine blokjes. Kook de broccoli circa 8 minuten. Voeg de zeekraal toe en kook nog circa 1 minuut. Giet af en laat goed uitlekken.
Giet de aardappelen af en stoom ze droog. Voeg een klontje boter en een scheutje melk toe en stamp tot puree. Voeg de groente toe en roer goed door. Breng op smaak met peper.
Verdeel de stamppot over borden. Leg er een stukje zalm op.
Eet smakelijk!