Naar cookieinstellingen
nectarines

Gegrilde nectarines met vanillekwark en bitterkoekjes van Anna Yilmaz

Dit toetje is volledig zelf bedacht door Anna. Het is ontstaan nadat Anna na een aantal weken op zee te hebben gezeten, niet veel in huis heeft anders dan een paar bitterkoekjes, perziken op sap en kwark. Inmiddels heeft zij het recept her en der wel wat aanpast en hebben de perziken plaats gemaakt voor nectarines.

Ingrediënten:

  • 3 nectarines
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel gesmolten roomboter
  • 250 gram volle kwark
  • 150 milliliter slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 30 gram suiker
  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram poedersuiker
  • ½ eiwit
  • 1 theelepel amandelextract
  • 2 eetlepel amandellikeur
  • 15 gram amandelschaafsel

Bereidingswijze:

Van de vanillekwark:

  • Klop de slagroom, suiker en het merg van de vanille op.
  • Spatel de kwark er doorheen en zet in de koelkast.

Van de bitterkoekjes:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht.
  • Meng het amandelpoeder samen met de poedersuiker.
  • Voeg daarna het eiwit en het amandelextract toe en meng alles goed door elkaar.
  • Doe het mengsel in een spuitzak en spuit kleine toefjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Heeft u geen spuitzak dan kunt u een eetlepel gebruiken.
  • Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de bitterkoekjes in 5 à 10 min mooi goudbruin.
  • Laat ze op het bakpapier afkoelen.

Van de nectarines:

  • Smelt de roomboter in de magnetron of in een pannetje.
  • Verhit de grillpan op het vuur.
  • Snijd de nectarines door en verwijder de pit.
  • Smeer met een kwastje wat boter op de grill en leg de nectarines er met de platte kant op.
  • Draai ze na een paar minuten om en voeg wat honing toe. Kijk hier wel mee uit, want door de warmte van de grill kan er rook vanaf komen.
  • Laat de nectarines afkoelen op een bord.

Van de garnering:

  • Rooster in een voorverwarmde koekenpan wat amandelschaafsel en laat dit afkoelen op een bord

Afwerking:

Van de bitterkoekjes:

  • Breek de bitterkoekjes doormidden en doe ze in een kommetje
  • Giet er wat amandellikeur op. Als je liever geen alcohol drinkt kun je ook een scheutje amandelaroma gebruiken
  • Roer alles goed door elkaar en laat het 10 minuten intrekken
  • Zet ondertussen 4 glazen kommetjes klaar
  • Verdeel de bitterkoekjes over de glaasjes

Van de vanillekwark:

  • Verdeel de helft van de kwark in de 4 glaasjes.

Van de nectarine:

  • Snijd de nectarine in partjes en leg 3 stukjes op de kwark.

Van de vanillekwark:

  • Verdeel de rest van de kwark over de glaasjes.

Van de nectarine:

  • Garneer het glas met de laatste stukjes nectarine en maak het af met amandelschaafsel.

TIP: Vindt u het lastig om zelf bitterkoekjes te maken dan kunt u deze gewoon kopen in de winkel. Verse nectarines zijn niet het hele jaar te koop. Gebruik als alternatief perzik op sap uit blik.

(Bron: Anna Yilmaz)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.