Clafoutis van Robèrt
Traditioneel wordt de clafoutis met kersen gemaakt. Maar volgens Robèrt smaakt het ook heerlijk met ander seizoensfruit. In Tijd voor MAX maakt hij op vrijdag 1 april een clafoutis met kersen en vijgen!
Ingrediënten:
Voor het hard Wenerdeeg:
- 50 gram basterdsuiker
- 100 gram boter
- 150 gram bloem
- 1 klein ei
Ronde bakvorm van 18 centimeter.
Voor de appareil:
- 500 gram amandelspijs
- 250 milliliter melk
- 5 grote eieren
Voor de afwerking:
Verse vijgen en Amarena kersen(eventueel aanvullen met kersen met steel of fruit van het seizoen).
Bereiding:
Van het harde Wenerdeeg:
Let op! Het deeg moet een dag van te voren worden gemaakt.
Met de basterdsuiker, boter, bloem en ei tot een soepel deeg.
Bekleed op de dag dat u de clafoutis maakt de vorm met een plak deeg van 3 millimeter dikte.
Van de appareil:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Roer de melk en eieren door elkaar. Vervolgens dit door de amandelspijs roeren en hiermee dit als het ware steeds verder afslappen.
Snijd de vijgen in vieren en leg op de bodem van het ongebakken harde wenerdeeg. Spoel de Amarena kersen af en leg naast de vijgen op het deeg. De bakvorm met de appareil afvullen tot net onder de rand.
Bak de clafoutis in een voorverwarmde oven op 170 graden ongeveer 40 minuten.