Walnotencakejes van Robèrt van Beckhoven
Publicatiedatum: 22 maart 2019
Voor deze walnotencakejes gebruikt Robèrt een overheerlijke walnotenpasta. Niet alleen lekker op de cakejes, u kunt de notenpasta ook op de boterham smeren!
Ingrediënten cakejes:
- 50 g zachte boter
- 200 g amandelspijs
- 75 g walnotenpasta (zie recept hieronder)
- 100 g ei
- 15 g patentbloem, gezeefd
- 50 g walnoten, in kleine stukjes
- blanke gelei of poedersuiker (optioneel)
Extra nodig:
- bakvormpjes of siliconen matje met vormpjes, ingevet.
Ingrediënten voor de walnotenpasta:
- 200 g suiker
- 70 g water
- 150 g walnoten, in stukjes
Extra nodig:
- bakpapier of een siliconen bakmatje
- blender/keukenmachine
Bereidingswijze walnotenpasta:
Kook de suiker met het water tot een karamel (ca. 170 ⁰C). Roer de stukjes walnoot erdoorheen en stort de walnotenkaramel op een bakmatje. Laat uitharden. Breek de uitgeharde karamel in stukken en laat net zo lang draaien in de keukenmachine tot u een gladde walnotenpasta heeft. U heeft voor het recept van de walnotencakejes niet alle pasta nodig, maar u kunt het prima in de vriezer bewaren voor een volgende keer. Of zoals hierboven al beschreven op uw boterham smeren.
Bereidingswijze cakejes:
Meng de boter met de amandelspijs en de walnotenpasta. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Meng alles tot een homogene massa. Voeg de bloem toe en klop het beslag in ca. 5 minuten luchtig. Spatel tot slot de stukjes walnoot erdoorheen. Vul de bakvormpjes met het beslag. Bak de cakejes op 170 ⁰C, ca. 25 minuten. Laat afkoelen. Werk eventueel af met blanke gelei of poedersuiker.
(Bron: Robèrt van Beckhoven)