Naar cookieinstellingen
Duur 16:53
Gepubliceerd op 24 december 2018

Kerstontbijt: groente -en fruitsmoothie met granola en doperwtpannenkoekjes met tapenade en geitenkaas

Dit keer geen kerstdiner, maar een kerstontbijt. Sandra en Mounir bereiden samen een gezonde en gevarieerde ontbijttafel met voor ieder wat wils. Met dit ontbijt heeft u een goede start van kerstdagen.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

Van de groente- en fruitsmoothie met zelfgemaakte granola:

  • 20 gram pecannoten
  • 50 gram havervlokken
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 3 el honing
  • 2 sinaasappels
  • olijfolie
  • 125 gram diepvriescranberries
  • 125 gram mango (diepvries)
  • 1 avocado
  • 150 gram boerenkool
  • 200 ml amandelmelk

Van de doperwtenpannenkoekjes met tapenade en geitenkaas:

  • 250 gram diepvriesdoperwten
  • 2 eieren
  • 50 gram havermout
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 0,25 bosje peterselie
  • peper, zout
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 50 gram groene olijven
  • 30 gram harde geitenkaas

Bereidingswijze:

Van de groente- en fuitsmoothie met zelfgemaakte granola:

Verwarm de oven voor op 120 graden.

Hak de pecannoten en meng ze met de havervlokken en de helft van de kaneel en een derde van de honing. Rasp hierboven de schil van een halve sinaasappel. Voeg een scheutje olie toe en roer goed door. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in circa 30 minuten in de oven. Schep tussendoor om.

Snijd de avocado in blokjes. Pureer de avocado met de boerenkool, amandelmelk en de rest van de honing tot smoothie. Schenk dit in glazen.

Pers de sinaasappels. Schenk het sap in een blender of hoge maatbeker en pureer met de blender of staafmixer samen met de cranberries, mango en de rest van het kaneelpoeder tot smoothie. Schenk dit voorzichtig over de groentensmoothie, zodat er 2 lagen ontstaan. Verdeel hierover de geroosterde granola.

Van de doperwtenpannenkoekjes met tapenade en geitenkaas:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de doperwten circa 3 minuten. Giet de doperwten af en doe in een hoge maatbeker of keukenmachine. Mix met de machine of pureer met de staafmixer samen met de eieren, havermout en bakpoeder tot beslag. Hak de peterselie en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak per keer 3 pannenkoekjes in circa 5 minuten om en om goudbruin en gaar. Bak de pannenkoekjes in verschillende groottes, zodat u aan het einde een kerstboompje kunt maken.

Pel en hak de knoflook. Rasp en pers de citroen boven een hoge maatbeker of keukenmachine. Voeg de zongedroogde tomaten, olijven, knoflook en een flinke scheut olijfolie toe en pureer tot tapenade. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de pannenkoekjes in een stapeltje op borden, eventueel van groot naar klein, zodat er een kerstboompje ontstaat. Lepel er de tapenda tussen, op of omheen. Rasp de geitenkaas boven de pannenkoekjes.

Eet smakelijke en fijne kerstdagen!

 

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.