Duur 12:16
Gepubliceerd op 20 december 2018

Jambalaya

Jambalaya is een rijstschotel die zijn oorsprong kent in de Creoolse en Cajun-keuken. Het is een afgeleide van de Spaanse paella, maar met een belangrijk verschil dat in de jambalaya de saffraan is vervangen voor tomaten. De rijst is het hoofdingrediënt en wordt samen met de groenten en het vlees bereid.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 150 gram kipfilet
  • 75 gram chorizo
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 350 milliliter water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram diepvriestuinbonen

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Verwijder het velletje van de chorizo, snijd de chorizo in plakken en voeg toe. Snijd de kip in blokjes en voeg samen met de cajunkruiden toe en bak circa 5 minuten.

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de paprika en tomaten toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de rijst toe en kook in circa 10 minuten met de deksel op de pan. Voeg vervolgens de tuinbonen toe en kook nog circa 5 minuten.

Verdeel de jambalaya over borden.

TIP: garneer eventueel met gehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer