Rode bietenpannenkoek met geitenkaas-pestospread en doperwten
Pannenkoeken zijn oer-Hollands. We zijn er allemaal mee opgegroeid. De een houdt van een zoete- de ander van een hartige pannenkoek. Maar meer en meer doen andere varianten van de pannenkoek hun intrede. Bijvoorbeeld de bietenpannenkoek. Een hartige pannenkoek die Mounir afmaakt met een geitenkaas-pestospread en doperwten.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 300 gram rode bieten (gekookt)
- 400 milliliter halfvolle melk
- 2 eieren
- 200 gram volkoren bloem
- peper, zout
- 250 gram doperwten (diepvries)
- 20 gram pijnboompitten
- 125 gram ricotta
- 50 gram zachte geitenkaas
- 2 eetlepels pesto
- olijfolie
- 40 gram rucola
Bereidingswijze:
Pureer met een staafmixer de rode bieten en melk tot puree. Voeg de eieren en bloem toe en meng met een garde tot een egale massa. Breng op smaak met peper en zout.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de doperwten in circa 4 minuten gaar. Giet af. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan circa 2 minuten goudbruin.
Meng de ricotta met de geitenkaas en pesto tot spread.
Verwarm een scheutje olie in twee koekenpannen en verdeel het pannenkoekenbeslag over de twee pannen. Bak circa 3 minuten aan een kant, keer de pannenkoeken om en bak de andere kant circa 2 minuten.
Verdeel de pannenkoeken over borden. Beleg met de spread en leg daarop een handje rucola. Verdeel hierover de doperwten en bestrooi met de pijnboompitten.
Eet smakeljk!