Pad thai met kip
Pad thai betekent niets meer dan een eenbordsgerecht. Het is overgekomen uit de Thaise keuken en heeft als basis of rijst of noedels. Sandra maakt een Pad thai met kip en rijstnoedels.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram rijstnoedels
- 1 rode paprika
- 0,5 spitskool
- 1 rode peper
- zonnebloemolie
- 2 eieren
- 150 gram kip
- 1 limoen
- 2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels tamarindepasta
- 0,25 bosje koriander
- 30 gram gezouten pinda’s
Bereidingswijze:
Doe de vissaus en tamarindepasta in een kom. Pers hier de limoen boven uit. Snijd de kip in blokjes en laat circa 10 minuten marineren in de saus. Week de rijstnoedels circa 5 minuten in een afgedekte kom met heet water. Giet daarna de noedels af.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Halveer de spitskool, verwijder de harde kern en snijd de spitkool in repen. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringen.
Verwarm een scheutje olie in een wok en haal met een schuimspaan de kip uit de marinade. Roerbak de kip circa 4 minuten. Voeg de gesneden groente toe en roerbak circa 4 minuten. Voeg de marinade toe en verwarm kort door.
Kluts de eieren in een kom. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de eieren al roerende circa 1 minuut. Hak de koriander en pinda’s grof.
Verdeel de pad thai over borden en bestrooi met de eieren, koriander en pinda’s.
Eet smakelijk!