Eikenblaadjes van Robèrt van Beckhoven

Robèrt maakt deze eikenblaadjes van koekjesdeeg. Maar pas wel op dat u er niet teveel lucht in slaat. Want als u ze met teveel lucht bakt, dan breken ze makkelijker.

Ingrediënten:

  • 150 gram poedersuiker
  • 150 gram boter
  • 100 gram Zeeuwse bloem, gezeefd
  • 100 gram patentbloem, gezeefd
  • 50 gram eiwit
  • merg van 1/2 vanillestokje
  • snuf zout

Extra nodig:

  • spuitzak met gekarteld spuitmondje (3 millimeter, 8-tands)
  • bakplaat, licht ingevet of bekleed met bakpapier

Bereidingswijze:

Roer de boter goed zalvig en voeg dan het eiwit toe. Roer net zolang tot er een crème ontstaat. Voeg de suiker toe; zorg dat de massa zalvig blijft.

Voeg zonder klopbewegingen in gedeeltes de bloem toe (probeer geen lucht in het deeg te brengen, dat maakt de koekjes breekbaar). Voeg tot slot het vanillemerg en het zout toe.

Spuit het beslag in de vorm van eikenblaadjes op de bakplaat; maak ze niet de dik. Bak de koekjes op 170 ⁰C in ca. 15 minuten gaar.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie