Bami met garnalen
Vers is altijd goed, zeker met vis. Maar niet overal is een goede visboer te vinden en het aanbod in de supermarkt is niet altijd toereikend. Dan is vis uit de vriezer de oplossing en minstens zo vers. De vis wordt namelijk direct naar de vangst ingevroren. Verser kan het niet. Sandra gebruikt garnalen uit de diepvries en verwerkt ze in de bami.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram cocktailgarnalen (diepvries)
- 125 gram mienestjes
- 250 gram sperziebonen
- 1 ui
- 1 duimgrootte gember
- zonnebloemolie
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 1 theelepel sambal oelek
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eieren
Bereidingswijze:
Ontdooi de cocktailgarnalen in een kom met koud water.
Breng twee pannen water met een beetje zout aan de kook. Kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen circa 4 minuten.
Pel en snipper de ui. Schil en rasp de gember. Verwarm een scheutje olie in een wok en roerbak de ui en gember circa 2 minuten. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd de prei in halve ringen. Halveer de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Voeg de prei en paprika toe en roerbak circa 3 minuten. Voeg de garnalen toe en roerbak nog circa 1 minuut. Voeg de sambal en ketjap toe en roer door. Schuif de groente opzij en voeg nog een scheutje olie toe. Breek de eieren boven de wok en roerbak de eieren circa 2 minuten. Roer alles goed door.
Voeg de noedels en sperziebonen toe. Verdeel de bami over borden.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Beste Sandra,
Dit is weer zo’n ideaal recept om het weekend mee in te gaan.
Om lekker je koelkast leeg te maken, om hem vervolgens weer te vullen met de boodschappen voor de komende week.
We eten dit zonder vlees of vis, maar wel met lekkere gefrituurde banaanballen.
Heerlijk toch en lekker simpel.
We gaan smullen en we wensen u en uw collega’s een gezellig weekend.