Duur 13:52
Gepubliceerd op 29 oktober 2018

Parmigiana di melanzane hasselback met macaroni

Hasselback klinkt niet als iets wat u direct associeert met koken, maar toch heeft het er mee te maken. Het is een manier van snijden. Sandra snijdt een aubergine hasselback, in dunne schijfjes zonder helemaal door te snijden. Er ontstaat een soort waaier. Ze serveert bij de Parmigiana di melanzane hasselback, macaroni.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 1 teentje knoflook
  • 500 milliliter passata
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • flinke bos basilicum
  • 2 mozzarellabollen
  • 2 tomaten
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 gram volkoren macaroni

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de aubergines in de breedte in dunne schijfjes, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten. Dit doet u het beste door steeds een aubergine in de lengte tussen twee houten pollepels te leggen en dan door te snijden. De pollepels zorgen ervoor dat je niet helemaal doorsnijdt en dat de schijfjes aan de onderkant wel aan elkaar vast blijven, dus dat de aubergine aan de onderkant heel blijft.

Leg de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruppel de aubergines met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak circa 20 minuten in de oven.

Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit knoflook circa 1 minuut. Voeg de passata toe en breng op smaak met de oregano en een beetje peper en zout. Scheur of hak de basilicum en voeg de hele berg toe. Laat circa 10 minuten sudderen.

Snijd de mozzarella en tomaten in dunnen plakjes.

Haal de aubergines uit de oven en leg in elke snee om en om een stukje mozzarella en een stukje tomaat.

Leg de aubergine in een ovenschaal en schenk hier de tomatensaus over. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak nog circa 20 minuten in de oven.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verdeel de macaroni over borden. Verdeel hierover de saus en leg er een aubergine op. Garneer eventueel met nog wat verse basilicum.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (4)

    Alessia says:

    Klopt helemaal niks van dit recept!
    Ik heb veel moeite gedaan en alle stappen gevolgd om dit zo hetzelfde te krijgen.
    Uiteindelijk kon ik alles meteen weg gooien omdat de aubergines gewoon veel te hard waren!!
    Niks aan dit hele recept gehad en geld kwijt en alles weg kunnen gooien bah!

      Jaak says:

      Leuk idee maar ook ik heb de aubergines niet gaar gekregen. Misschien gaat het beter als je veel olie tussen de ingesneden aubergines doet en niet allen de buitenkant insmeert. Dan nog denk ik dat de niet ingesneden onderzijde niet zal garen.

    Vickey says:

    dit recept lijkt me erg lekker en leuk alleen die italiaanse kaas die mozzarella vindt ik niet om te eten wat kan ik daar in plaats van nemen
    bvd Vera van Veenendaal

    njvolders says:

    Heerlijk recept!
    Ik heb het voor 1 persoon gemaakt (dus met 1 aubergine en 1 tomaat) en het was een groot succes!
    De aubergine was een beetje hard aan de onderkant, maar dit was niet heel erg.
    Ik zal het zeker nog een keer maken.

Bekijk ook

Meer