madame Jeannette

Ala Kondre Bravoe-soep van Moreen, Aretha & Martha Waal

De letterlijke betekenis van de Ala Kondre Bravoe-soep is ‘soep vanuit alle landen.’ Alle bevolkingsgroepen uit Suriname, en de eenheid die zij vertegenwoordigen, komen samen in dit gerecht. Deze soep wordt in Suriname op nationale feestdagen gegeten.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 mespuntje zout, plus naar extra smaak
  • 500 gram kipfilet
  • 2 tomaten
  • 4 takjes selderij
  • 1 groene kookbanaan
  • 1 grote cassave
  • 2 napi (chinese tajerknollen)
  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 1 ui met 7 ingestoken kruidnagels
  • 7 pimentkorrells
  • 1 blik kokosmelk (a 400g)
  • 2 madame jeanettes

Bereidingswijze:

Breng een pan met 2 liter water met het mespuntje zout aan de kook en kook de kipfilet 10 minuten. Neem de kip uit de pan, laat hem afkoelen en pluk hem in flinters. Houd zolang apart.

Snijd de tomaten in kleine stukjes. Breng de 2 liter water aan de kook en doe de tomaten, de ui met kruidnagels, de pimentkorrels en selderij erin. Laat weer aan de kook komen en voeg dan de banaan, cassave, napi, zoete aardappels en kipfilet toe. Laat zachtjes koken tot alles gaar is.

Voeg nu al roerend de kokosmelk en de Madame Jeanettes toe en laat 20 minuten zachtjes koken. Voeg zout naar smaak toe. Verwijder de Madame Jeanettes voordat je het serveert. Lekker met witte rijst!

(Bron: SuriMAM Cooking / Vanessa Pourier)

Geef een reactie