Kruidkoektaartjes van Robèrt van Beckhoven
Publicatiedatum: 3 oktober 2018
Dit kruidkoektaartje is volgens Robèrt van Beckhoven een echt herfsttaartje; je proeft de smaken van de herfst erin. Om er een extra touch aan te geven, doe Robèrt kruidenbitter door de banketbakkersroom. Dan is volgens hem niet alleen heerlijk om op te eten, maar ook gelijk een hartversterkertje.
Ingrediënten:
- kruidkoek, in lange plakken*
- 250 milliliter melk
- ½ vanillestokje
- 25 gram suiker
- 25 gram custardpoeder
- 200 milliliter slagroom, lobbig geklopt
- 2 blaadjes gelatine, geweekt in ruim koud water
- kruidenbitter (optioneel)
* Houd een paar dunne plakjes apart voor de decoratie.
Bereidingswijze:
- Begin met de banketbakkersroom. Maak een papje van de suiker, het custardpoeder en een scheut melk. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng de resterende melk aan de kook met het vanillemerg én het vanillestokje. Neem de pan van het vuur en voeg een kleine hoeveelheid warme melk toe aan het custardpapje. Roer goed door en voeg al roerende de rest van de melk toe. Giet alles terug in de pan, plaats de pan weer op het vuur en laat de room al roerende even goed doorkoken. Laat afkoelen. Dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen.
- Roer de afgekoelde banketbakkersroom los en verwijder het vanillestokje. Spatel eerst een beetje van de slagroom erdoorheen en vervolgens ook de rest.
- Verwarm de gelatine met een klein beetje aanhangend water in een pannetje tot hij is opgelost en roer door de room. Roer er tot slot eventueel een scheutje kruidenbitter doorheen (naar smaak).
Opbouw
- Leg een lange plak kruidkoek op de werkbank en spuit hier lange banen banketbakkersroom op. Herhaal met nog een laag kruidkoek en banketbakkesroom; spuit de laatste laag room een beetje gezellig op, bijvoorbeeld in doppen.
- Snijd de gevulde kruidkoek in eenpersoonsgebakjes.
- Decoreer met dunne plakjes in de oven geroosterde kruidkoek.