Gewokte tempeh met peultjes

Peulen zijn wat de smaak betreft redelijk vergelijkbaar met de doperwt. U kunt de peul in zijn geheel eten, hij hoeft niet gedopt te worden. Kijk wel goed of er geen ‘draden’ aan de peul zitten. Sandra wokt de peulen met tempeh en serveert er rijst bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • zonnebloemolie
  • 150 gram tempeh
  • 1 ui
  • 200 gram peultjes
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel ketjap asin
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel sesamolie
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verwarm een scheutje olie in een wok. Snijd de tempeh in blokjes. Verhit olie in de wok en bak de tempeh in circa 5 minuten om en om goudbruin.

Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd in plakken.  Verwijder de puntjes en eventuele draden van de peultjes. Voeg de ui, peultjes en champignons toe en roerbak circa 4 minuten op hoog vuur.

Pel en hak de knoflook. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in reepjes. Voeg de knoflook en peper toe en roerbak circa 1 minuut. Voeg de ketjap, gembersiroop en sesamolie toe en verwarm circa 1 minuut. Breng op smaak met peper.

Verdeel de rijst over borden en verdeel hier de gewokte tempeh en peultjes over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie