Vietnamese springrolls met garnalen
Springrolls zijn verrassingspakketjes vol lekker eten. U kunt er werkelijk van alles wat u lekker vindt in doen. De rijstvellen weekt u eerst in water om ze flexibel te maken en daarna: vullen maar. Mounir maakt Vietnamese springrolls met garnalen en stopt ze boordevol fijn gesneden groenten!
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 100 gram mihoen
- 1 komkommer
- 1 winterpeen
- 1 paprika
- 1 avocado
- 50 gram ijsbergsla
- 3 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel sambal
- 1 duimgrootte gember
- 1 limoen
- scheutje warm water
- 8 rijstvellen (voor rauwe loempia’s)
- 24 gekookte garnalen
- 0,25 bosje koriander
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en laat ietsjes afkoelen.
Schil eventueel de komkommer. Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadlijsten er met een lepel uit en snijd de komkommer in dunne luciferreepjes van circa 4 centimeter lang. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd dunne luciferreepjes van circa 4 centimeter lang. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de avocado en sla in dunne reepjes. Leg de gesneden groente op een grote schaal naast elkaar.
Meng de pindakaas met de sojasaus en sambal. Schil en rasp de gember en voeg toe. Pers de limoen en voeg toe. Voeg eventueel een scheutje warm water toe.
Schenk wat heet (geen kokend!) water in een grote kom of schaal. Dompel een rijstvel kort in het water en leg deze voor u. Verdeel in het midden een beetje mihoen, de gesneden groente, 3 garnalen, een takje koriander en een beetje van de saus. Leg de zijkanten van het rijstvel over de vulling en rol de rijstvel zo, zodat er een rolletje of loempia ontstaat en de vulling er niet uit kan vallen. Herhaal de stappen tot de vellen gevuld zijn.
Serveer de springrolls met de pindasaus en maak van de overgebleven groente en mihoen een salade. Lepel hier wat van de saus over.
Verdeel de springrolls en salade over borden.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
In de video is de pindakaas vloeibaar. Maar zo komt hij toch nooit uit de pot ?
Wat voor pindakaas gebruikt u ? Of doet u er iets mee ?
Beste Maria1,
In de aflevering gebruikt Mounir een pot pindakaas waar alleen pinda’s en een beetje zout in zit. In heel veel pindakaasmerken zit palmolie of palmvet en daardoor blijft de pindakaas stevig. De pindakaas zonder palmvet is vloeibaarder. Het kan zijn dat als u hier naar op zoek gaat, u een pot pindakaas aantreft met een laagje olie erop. Dit is volstrekt normaal en hoort bij dit type pindakaas. Even schudden voor gebruikt doet wonderen. Als u liever pindakaas met palmvet gebruikt dan kunt u een beetje uit de pot halen en hier een eetlepel warm water aan toevoegen; dat laat de pindakaas smelten.
Succes met het recept!
wat grappig, wel veel snijwerk, maar het staat erg leuk op tafel en het lijkt mij erg lekker, ik ga het zeker een keer maken
Het zou fijn zijn als er een functieknop “Afdrukken” zou zijn, of kijk ik niet goed?
Goedemiddag,
Waar zijn de rijstvellen te koop ?
Indien bij de supermarkt graag vermelden bij welke.
Mvg
Raya