romige pasta

Romige pasta met Chinese kool

Dat koken niet al te ingewikkeld hoeft te zijn en toch erg lekker, bewijst dit recept. De farfalle is decoratief en laat zich prima combineren met de Chinese kool. Van de knoflook, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en basilicum, maakt u in een handomdraai een verse pesto. Sandra serveert de pesto over de romige pasta met Chinese kool.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram farfalle (vlinderpasta)
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 Chinese kool
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 bosje basilicum
  • peper, zout
  • 125 gram ricotta
  • 100 milliliter slagroom

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verwarm een scheutje olie in een wok. Pel en snipper de ui en roerbak circa 1 minuut. Halveer de Chinese kool, verwijder de harde kern en snijd de kool in dunne reepjes. Voeg toe en roerbak circa 3 minuten mee.

Pel en hak de knoflook. Rasp de kaas. Doe de knoflook, de helft van de kaas, de pijnboompitten en de basilicum in een hoge maatbeker. Voeg een scheutje olie toe en pureer met een staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de ricotta en slagroom toe aan de geroerbakte kool en verwarm kort. Giet de pasta af en voeg toe. Breng op smaak met peper.

Verdeel de pasta over borden. Druppel er de pesto over en bestrooi met de rest van de kaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (3)

    Snipsnap says:

    Hoi Sandra,
    Ik heb dit recept met vis uit de oven gemaakt, Lekker met die pesto over de vis.

    IreneFM says:

    Ik kook heel graag de recepten van Kook mee met Max. Is het mogelijk om de kcal erbij te vermelden per gerecht?

      MAX Vandaag says:

      Beste IreneFM, bedankt voor uw reactie. Die informatie is helaas niet bekend.