Witlof-gehaktovenschotel
Aardappels, groenten en vlees, traditioneler kan het bijna niet. Om deze traditionele combinatie een andere twist te geven, maakt Mounir er een ovenschotel van. Gehakt en witlof smaakt heerlijk samen, dus deze witlof-gehaktovenschotel is een echte aanrader.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 400 gram kruimige aardappelen
- olijfolie
- 1 ui
- 4 stronkjes witlof
- 200 gram rundergehakt
- 1 eetlepel bloem
- 2 theelepels mosterd
- peper, zout
- klontje boter
- snufje nootmuskaat
- 30 gram geraspte oude kaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook in circa 15 minuten gaar.
Verwarm een scheutje olie in een wok. Pel en snipper de ui en fruit circa 2 minuten.
Halveer de witlof en verwijder de harde kern. Snijd de witlof in reepjes. Voeg de witlof toe en roerbak circa 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul in circa 3 minuten. Voeg de bloem toe en gaar circa 1 minuut. Voeg de mosterd toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen af en stoom droog. Voeg een klontje boter toe en stampt tot puree. Verdeel het witlof-gehaktmengsel over een ovenschaal en bestrooi met wat nootmuskaat. Verdeel hierop de aardappelpuree en bestrooi hier ook een snufje nootmuskaat over en daarna de oude kaas. Bak circa 10 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Beste Mounir,
Wat heerlijk….. bedankt
Mvg
Hallo Mounir,
Lekkere smaken
En makkelijk klaar te maken!
Vriendelijke groet,
Cesaria
Vandaag gemaakt. we hadden het met aardappel puree gedaan, uitstekend gelukt, was heerlijk.
Toch zo onhandig dat er geen printknop is.
Beste ladybug848, bedankt voor uw reactie. U vindt de printknop bij de datum van het recept, samen met de icoontjes voor onder andere Facebook en Twitter.