IJs en friet zijn favoriet
Publicatiedatum: 7 maart 2016
Snackbars en ijssalons doen goede zaken. In het afgelopen jaar zagen zij hun omzet voor het derde jaar op rij stijgen. Vooral in de laatste maanden van 2015 kochten we vaker friet en ijs.
Nauwelijks prijsstijging
De omzetstijging komt vooral doordat klanten meer ijsjes, broodjes, patatjes oorlog en andere versnaperingen hebben gekocht, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek. De prijzen bij de snackbars en ijssalons lagen maar een klein beetje hoger dan in 2014.
In de laatste maanden van 2015 draaide geen enkel onderdeel van de horeca zo goed als de broodjeszaken en snackbars. De restaurants zagen de omzet in het laatste kwartaal met 7 procent stijgen. Kantines en catering verdienden 6,5 procent meer. Hotels noteerden een plus van 5,9 procent. Cafés incasseerden 4,8 procent meer geld.
(Bron: ANP)