Kangoeroepoot

Kangoeroepoot: Anigozanthos

De kangoeroepoot (Anigozanthos) komt zoals de naam al doet vermoeden uit Australië. Hij is er zelfs het nationale symbool. Met zijn bijzondere, fluwelige bloemen en zijn bijzondere vorm heeft ‘ie een hoog aaibaarheidsgehalte. Naast kamerplant wordt hij in Nederland ook wel in boeketten verwerkt.

Standplaats

Zet de kangoeroepoot op een warme en zonnige plek. Op een te donkere plek zal hij niet bloeien en kwijt de plant weg. ’s Zomers kan hij ook buiten staan, maar haal hem tijdig weer naar binnen, want hij verafschuwt kou.

Water geven

De waterbehoefte is niet zo groot. Houd de potkluit steeds heel licht vochtig en geef hem om dat te waarborgen ongeveer één keer in de week water. ’s Winters nog wat minder vaak. Zorg ervoor dat hij nooit in een laagje water komt te staan, want dat is funest.

Tijdens de lente en de vroege zomer elke 2 weken wat plantenvoeding tijdens het gieten geven.

Bloei

Tussen de stengels verschijnen de bloemen, die met wat fantasie doen denken aan de voorpootjes van een kangoeroe. De bloemen kunnen de kleuren (fuchsia)roze, rood, oranje wit of geel hebben. Ze blijven lang goed aan de plant en ook als snijbloem hebben ze een lange houdbaarheid.

Kangoeroepoot

Snoeien

De kangoeroepoot heeft geen snoei nodig, maar lelijk geworden stengels kunt u wel van de plant wegknippen. Net als uitgebloeide bloemen.

Verpotten

Gezien zijn hekel aan een teveel aan water in de pot is het handig om wat zand aan de potgrond toe te voegen bij het verpotten. Dan is de afwatering beter. Doe dit eens in de 2 jaar en voorzie hem daarbij zo nodig ook meteen van een groter maatje pot.

Geef een reactie