Aziatische andijvie
Dat onze Hollandse groentes op vele manieren te bereiden zijn, laat Mounir in dit recept zien. Hij maakt andijvie niet met een sausje en aardappels en vlees, maar op Aziatische wijze.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram noedels
- zonnebloemolie
- 200 gram tofu
- peper, zout
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 duimgrootte gember
- 200 gram bimi
- 250 gram andijvie
- 4 eetlepels ketjap manis
- scheutje sesamolie
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de noedels volgens bereidingswijze op de verpakking.
Verwarm een scheutje olie in een wok. Snijd de tofu in blokjes en bak in circa 5 minuten om en om goudbruin. Breng op smaak met peper en zout en schep de tofu op een bord.
Verwarm nog een scheutje olie in de wok. Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in reepjes. Schil en rasp de gember. Fruit de sjalot, knoflook, rode peper en gember circa 1 minuut. Voeg de bimi toe en wok circa 1 minuut. Voeg de andijvie toe en roerbak nog circa 4 minuten. Voeg de ketjap, sesamolie, noedels en tofu toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de noedels, tofu en groente over borden. Besprenkel nog met wat sesamolie.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Super heerlijk recept.
Vanavond gemaakt en dat zal zeker niet de laatste keer zijn
Sinds wanneer is dit ANDIJVIE?
Het is toch echt met BROCCOLI, ofwel “Bimi’s” ook wel asperge broccoli genoemd.