Duur 12:47
Gepubliceerd op 1 mei 2018

Mexicaanse burgers met zoete aardappelfriet

Frieten worden alleen niet meer alleen van aardappelen gemaakt. Knolselderij is zo’n groente die u in de vorm van frieten kunt snijden, maar ook zoete aardappel leent zich uitstekend om als frietjes te eten. Mounir maakt friet van zoete aardappel en serveert deze bij een Mexicaanse burger.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 400 gram zoete aardappel
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 0,25 bosje koriander
  • 1 avocado
  • 2 harde volkoren bollen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de zoete aardappel en snijd in frietvorm. Verspreid de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Bak de ovenfrietjes in circa 25 minuten.

Meng het gehakt met het ei, de paneermeel en komijn- en chilipoeder. Breng op smaak met peper en zout en vorm twee hamburgers.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers in circa 5 minuten om en om goudbruin en gaar.

Pel en snipper de ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Hak de koriander. Prak de avocado en voeg de ui, tomaat en koriander toe. Breng op smaak met peper en zout.

Halveer de volkoren bollen. Verdeel het avocadomengsel over de onderkanten van de bollen. Leg hier een burger op en leg het kapje van de volkoren bol hierop.

Serveer de burgers met de zoete aardappelfriet.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer