Stamppot met geraspte courgette en zalm
Stamppot kunt u op veel manieren maken. Traditioneel is het een wintergerecht met als basis aardappels en een koolsoort. Maar de stamppot heeft de keuken ook buiten de winter veroverd. Mounir maakt een stamppot met courgette en serveert er zalm bij.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 500 gram kruimige aardappels
- 250 gram cherrytomaatjes
- olijfolie
- peper, zout
- 1 courgette
- klontje boter
- 40 gram rucola
- 1 tl mosterd
- 250 gram warmgerookte zalmstukken
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar.
Verdeel de tomaatjes op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de tomaatjes circa 15 minuten. Rasp de courgette grof.
Giet de aardappelen af en stoom droog. Voeg een klontje boter toe en stamp met een stamper tot puree. Voeg de courgette, rucola en mosterd toe. Verkruimel de zalmstukken erboven. Breng op smaak met peper en roer alles goed door. Voeg eventueel een scheutje olie toe.
Verdeel de stamppot over borden en verdeel er de tomaatjes over. Besprenkel met wat olijfolie.
Eet smakelijk!