Zelfgemaakte kibbeling met puree en groene groenten
Kibbeling van de visboer op de markt, we hebben het waarschijnlijk allemaal wel eens gegeten. Maar er gaat niets boven eigen gemaakte kibbeling. En dat lijkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Het knapperige korstje krijgt u door een eenvoudig beslag met ei, bloem en melk. Sandra serveert de zelfgemaakte kibbeling met puree en groene groenten.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 250 gram diepvriesdoperwten
- 400 gram kruimige aardappelen
- 200 gram koolvis
- 1 ei
- 50 gram bloem
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 75 milliliter melk
- zonnebloemolie
- 200 gram sugarsnaps
- 0,25 bosje peterselie
- paar takjes bieslook
- klontje boter
- peper, zout
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Laat de doperwten ontdooien. Schil en snijd de aardappelen en kook in circa 20 minuten gaar.
Dep de vis droog en snijd in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Kluts het ei in een grote kom en voeg de bloem, knoflook- en paprikapoeder en de melk toe en roer tot beslag. Breng op smaak met peper en zout. Wentel hier de visblokjes in.
Verwijder de puntjes en eventuele draden van de sugar snaps. Verwarm een scheutje olie in een wok en wok de sugar snaps en doperwten in circa 3 minuten gaar. Hak de peterselie en bieslook fijn en voeg met een klontje boter toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm een flinke scheut olie in een brede, diepe pan en frituur de kibbeling in circa 3 minuten rondom goudbruin en gaar.
Giet de aardappelen af en stoom droog. Voeg een klontje boter en een scheutje melk toe en stamp tot puree. Verdeel de puree over borden. Schep hier de groene groenten op en verdeel de kibbeling ernaast.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Mag het ook koolvis uit de diepvries zijn? Grtjs Vera