Pasta-ovenschotel met pastinaak en savooiekool
Kool, kool, en nog eens kool. Het is aan het einde van de winter en begin van de lente nog steeds de ultieme seizoensgroente. Sandra combineert de savooiekool met pastinaak en penne. Beetje geraspte kaas er overheen en dan heeft u een heerlijke pasta-ovenschotel.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram volkoren penne
- olijfolie
- 1 ui
- 1 pastinaak
- 0,5 savooiekool
- paar takjes verse tijm
- peper, zout
- 250 gram ricotta
- 1 ei
- snufje nootmuskaat
- 30 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Vang eventueel bij het afgieten een scheutje pastavocht op en bewaar.
Verwarm een scheutje olie in een pan. Pel en snipper de ui en fruit circa 2 minuten. Schil de pastinaak en snijd in blokjes. Snijd de savooiekool in reepjes. Voeg de pastinaak en kool toe en bak circa 4 minuten mee. Ris de tijm en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en voeg toe aan de gebakken groente. Meng de ricotta en het ei en breng op smaak met de nootmuskaat en peper en zout. Voeg het ricottamengsel toe aan de pasta en groente en roer goed door. Voeg indien het te droog is een beetje van het achtergehouden kookvocht van de pasta toe en roer door. Verdeel de pasta over een ingevette ovenschaal. Rasp de kaas en bestrooi over de pasta. Bak circa 10 minuten goudbruin en gaar.
Verdeel de ovenschotel over borden.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Beste Sandra,
Ik kook heel erg graag mee met Kook met met Max.
Maar ik wil u wat vragen, wanneer begint u dan met nieuwe recepten??
Want dit zijn gerechten van een jaar geleden.
Ik kan me voorstellen dat het lastig is om steeds iets nieuws te bedenken.
( het ik namelijk ook, daarom kook ik mee met u en uw collega’s )
Snap u wat ik bedoel??
Succes met alles!!
Groetjes Snipsnap