Amandelkoekjes van Robèrt van Beckhoven
Publicatiedatum: 26 januari 2018
Volgens Robèrt zijn er al genoeg platte koekjes, dus maakt hij dit keer krullen. Hij maakt amandelkoekjes maar dan in de vorm van een krul. De krullen kunt u eenvoudig in het deeg maken door het te bakken en als het net uit de over komt over een stok heen te leggen. Het deeg is dan nog flexibel.
Ingrediënten:
- 100 gram amandelschaafsel
- 120 gram suiker
- 50 gram bloem
- mespunt zout
- 20 milliliter water
- 20 gram boter
- 100 gram ei, losgeklopt
Bereidingswijze:
Meng in een kom de amandelen, de suiker, de bloem en het zout. Smelt de boter in een pan samen met het water. Meng de gesmolten boter door het amandelmengsel en roer tot slot de eieren erdoor.
Schep met een lepel bergjes beslag op de bakplaat en druk ze met een natte vork plat tot grofweg een rondje. Bak de amandelkrullen op 170 °C, ongeveer 13 minuten.
Leg intussen de stok(ken) klaar. Neem de amandelkrullen vrijwel direct na het bakken met een paletmes van de plaat en leg ze over een stokken om af te koelen.
(Bron: Robèrt van Beckhoven)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Beste Rober,
Onlangs, heb ik Uw recept voor amandelkoekjes gebruikt.
Het resultaat, was niet opperbest.
Mogelijk is er een foutje in het recept geslopen.
Wat is Uw reactie in deze?
Vriendelijk groet,
Gerard Schaeffer