Ovenschotel met vis
Er zijn van die dagen waarop u niet al te veel zin heeft om te koken, maar toch iets lekkers op wilt tafel zetten. Dan is dit een ideaal gerecht, en lekker. De vis wordt niet los gegeten, maar verwerkt in de puree. Door het even in de oven te gratineren, is deze ovenschotel van Sandra helemaal af.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 400 gram kruimige aardappelen
- 300 milliliter melk
- 1 gerookte forel
- 1 ui
- 2 grote preien
- klontje boter
- 1 eetlepel bloem
- 1 theelepel mosterdpoeder
- snufje cayennepeper
- 0,25 bosje peterselie
- 2 eetlepels paneermeel
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
Schil de aardappels en snijd in vieren. Kook de aardappels in circa 20 minuten.
Pel de ui en snijd in reepjes. Halveer de prei, was onder de kraan en snijd in dunne reepjes. Verwarm olie in de pan en fruit de ui en prei circa 10 minuten. Voeg daarna een klontje boter, de bloem, mosterdpoeder en cayennepeper toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg al roerende de melk toe en laat indikken. Laat het geheel circa 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappels af en stoom droog. Voeg een klontje boter toe, verkruimel er de forel over en stamp het geheel tot puree. Hak de peterselie fijn en voeg toe.
Verdeel de groente en saus over in ovenschaal. Schep hier de forelpuree over. Bestrooi met het paneermeel en verdeel er nog wat stukjes boter over. Gratineer circa 5 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
ik vind het jammer dat je een recept niet kan vast pinnen zodat je het later makkelijk terug kan vinden.
Dat is heel gemakkelijk te doen door het recept in de browser op te slaan als bladwijzer.
Op de telefoon kun je het recept opslaan door rechtsboven bij de drie puntjes te kiezen voor: Toevoegen aan startscherm.