Zoetzure kip van Janny van der Heijden

Groente uit het seizoen zijn op dat moment niet alleen op zijn lekkerst maar ook nog eens budget vriendelijk. Als er aanbiedingen zijn van bijvoorbeeld tetrapakken of blikken peulvruchten kunt u die perfect in voorraad houden. Ze zijn bovendien ook nog eens  gezond, omdat ze vol vezels en eiwitten zitten. Zoals bij paprika kunt u de wat minder mooie exemplaren die even lekker zijn voor heel wat minder kopen, de zogenaamde buitenbeentjes. Janny maakt een overheerlijke zoetzure kip en serveert die met rijst.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 300 gram kippendijfilet
  • 2-3 paprika’s
  • olijfolie
  • zout, peper
  • ananasblokjes op sap (niet op siroop)
  • scheutje (witte wijn) azijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • eventueel enkele druppels sojasaus

Bereidingswijze:

Snijd de kip in reepjes en de paprika in blokjes of reepjes. Kruid de kip met zout en peper. Bak de stukken kip rondom aan en neem ze uit de pan.

Voeg de blokjes paprika toe en bak ze al omscheppend. Blus de bodem van de pan met water, een scheut ananassap, azijn en los hierin de tomatenpuree op. Proef of nog iets extra sap of azijn moet worden toegevoegd en breng eventueel verder op smaak met wat sojasaus. Voeg de stukjes kip en 2 eetlepels  ananasblokjes toe en stoof de kip verder gaar. Lekker met rijst.

Wie van een iets dikkere saus houdt kan deze ook binden door er al roerend wat allesbinder in te strooien.

Extra variatie: dit gerecht is ook lekker bestrooid met wat klein gesneden lente ui, sesamzaadjes of 2 – 3 eetlepels geroosterde cashewnoten.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie

Reactie

    biologischmoestuinierder says:

    Beste Janny, Waarom plofkip vandaag? Waarom ook geen biologische paprika? Kost iets meer maar