Wilde zeebaars van Antoine Hermans
Publicatiedatum: 9 januari 2018
Het nieuwe jaar brengt vaak goede voornemens met zich mee. Minder en gezonder eten is er daar meestal een van. Antoine bereidt een gerecht wat daar prima in pas. Hij maakt wilde zeebaars en serveert dat met geroosterde seizoensgroenten.
Ingrediënten voor de zeebaars:
- 2 hele wilde zeebaarzen, geschubd en schoongemaakt
- 2 limoen, sap en zest
- 1 dl olijfolie extra vergine
- 4 tenen knoflook, gepeld
- Half bosje dragon, gehakt
- 1 tl mosterd
- Fleur de sel
Bereidingswijze:
Draai de olijfolie met de limoensap en zest, knoflook, dragon en mosterd in de keukenmachine fijn. Leg de baarzen op een bakpapier en wrijf in met de marinade.
Breng op smaak met fleur de sel. Pak de vissen in met aluminiumfolie. Gaar ongeveer 12 minuten op de BBQ.
Ingrediënten voor de groenten:
- 1 pastinaak, in grove blokjes
- 0,5 courgette, in dikke schijven
- 4 bospenen, geschild
- 4 ui, gepeld
- 1 venkel, in grove blokjes
- 1 gele oerwortel, geschild
- 1 paarse oerwortel, geschild
- Flinke scheut olijfolie
- Kardemom, 8 peulen
- 1 dl appelazijn
- 3 cm gember, in schijfjes
- 1 dl honing
- 1 el aardappelzetmeel
- 2 limoen, sap
Bereidingswijze:
Leg alle groenten ongeveer 5 minuten op de BBQ. Leg ze vervolgens in een schaal. Gaar deze nog 10 minuten na in een oven van 200 graden.
Doe de appelzijn, honing, gember, kardemom en limoensap in een steelpan en breng aan de kook. Laat dit 5 minuten doorkoken en zeef het geheel vervolgens. Bind de vloeistof met aardappelzetmeel. Giet dit over de groenten. Maak op smaak met peper en zout.
(Bron: Antoine Hermans)