Groentebanketstaaf van Sandra Ysbrandy
Publicatiedatum: 4 december 2017
Sandra Ysbrandy maakt een hartige versie van de banketstaaf, met bloemkool en kaas.
Ingrediënten:
- 300 gram bloemkool
- 125 gram ricotta
- 2 eieren
- 100 gram geraspte oude kaas
- snufje nootmuskaat
- 2 eetlepels mosterd
- peper, zout
- verse tijm
- 8 grote vellen filodeeg
- olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de roosjes van de bloemkool en kook in circa 5 minuten gaar. Giet de bloemkool af. Klop het ei los. Voeg de ricotta, kaas en bloemkool toe en stamp het geheel met een stamper tot een grove puree. Breng op smaak met mosterd, verse tijm, nootmuskaat, peper een een beetje zout.
Vet de bakplaat in en leg hier een vel bakpapier op. Bestrijk 4 filodeegvellen met olie en leg in de middenbaan het groentenmengsel. Leg daar overheen weer 4 vellen filodeeg en vouw de randen naar binnen. Maak van de banketstaaf een S-vorm en bestrijk deze met eigeel. Bak in circa 25 minuten goudgeel en gaar.