Duur 12:55
Gepubliceerd op 7 december 2017

Krieltjes met doperwtenpuree en krokante schol

Krieltjes zijn lekker en makkelijk om te maken. Ze worden uit grote aardappelen gesneden en zijn vaak niet groter dan een centimeter of 3 doorsnee. Ze zijn makkelijk om te bereiden omdat ze maar kort hoeven te koken. Maar ook gebakken zijn ze heerlijk en redelijk snel klaar. Sandra bakt de krieltjes en serveert ze bij een schol met doperwtenpuree.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 400 gram krieltjes
  • 200 gram scholfilet
  • 50 gram bloem
  • arachideolie
  • 500 gram doperwten (diepvries)
  • 100 gram ricotta
  • 1 citroen
  • 0,25 bosje peterselie
  • 0,25 bosje munt
  • klontje boter

Bereidingswijze:

Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak de krieltjes in circa 20 minuten rondom goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi de bloem in een diep bord. Dep de vis droog en breng op smaak met peper en zout. Wentel de vis door het bloem en klop het overtollig bloem er af.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de vis in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar. Voeg een lontje boter toe en laat smelten. Laat de vis op een bordje met keukenpapier uitlekken, maar laat de vis niet op het keukenpapier liggen. Pers de helft van de citroen boven de pan uit. Hak de peterselie en voeg toe aan de jus van boter en citroensap.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de doperwten in circa 4 minuten gaar. Giet de doperwten af en doe in een kom. Rasp en pers een halve citroen boven de erwten. Voeg de ricotta toe en stamp tot grove puree. Hak de munt fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper en roer alles goed door. Snijd de andere helft van de citroen in partjes.

Verdeel de krieltjes en puree over borden. Leg er een krokante schol naast en lepel de jus erover.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    RABE says:

    Ik heb het programma gezien, maar volgens mij waren de vis en de puree al koud voordat het op het bord ging.
    Het valt mij vaker op bij kookprogramma’s dat het eten al is afgekoeld voor het wordt opgedient.
    En verspilling.
    Als ik zie hoe Sandra sperziebonen schoonmaakt.
    En er wordt op gas gekookt.
    Dat viel me tegen.

      Frans Koster says:

      Ik hoop dat ze nog lang op gas blijven koken! Heet wanneer het heet moet zijn en koud wanneer klaar met koken. Houdt aub de milleue-discussie uit dit kookprogramma!!!!

Bekijk ook

Meer