Tricolore eenpanspasta
Knoflook is net als ui en bieslook een bolgewas. Het slaat in de winter zijn energie op in de bol en benut die energie in de lente om tot bloei te komen. Knoflook is een echte smaakmaker en is bijna overal lekker bij. Er worden zelfs gezondheidsbevorderende eigenschappen aan knoflook toegeschreven. Ze zouden het cholesterol en de bloeddruk verlagen. Mounir verwerkt de knoflook in een bont gekleurde eenpanspasta: tricolore!
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gram cherrytomaatjes
- 200 gram broccoli
- 500 milliliter water
- 1 groentebouillonblokje
- 150 penne
- 150 gram spinazie
- 50 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Pel de ui en snijd in kwarten en daarna in plakjes. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
Halveer de tomaatjes boven een kom en vang het vocht op. Voeg de tomaatjes en het vocht toe en bak circa 1 minuut mee. Snijd de broccoli in roosjes en voeg met de bouillon en pasta toe. Breng het geheel aan de kook en kook circa 15 minuten. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper. Voeg de helft van de kaas toe en roer goed door.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
HMMM….heerlijk was het,en zo klaar
Ik heb heerlijk gegeten! Top recept!
Mmmm was heel lekker
Erg lekker recept, ik heb wel zelfgemaakte groentebouillon gebruikt omdat ik die van blokjes te zout vind. Ook vind ik de hoeveelheid echt te veel voor 2 personen. Maar dat is persoonlijk natuurlijk. We hebben gesmuld.