Snelle runderstoof met polenta
Tijm is niet alleen een graag gebruikt kruid in de keuken, het wordt ook veel gebruikt door de zeepindustrie en kent een geneeskrachtige werking. Van de bloemen en bladeren wordt thee en siroop gemaakt. In de keuken wordt het vooral gebruikt voor het kruiden van vis en vlees en verwerkt in sauzen. Mounir verwerkt de tijm in zijn snelle runderstoof met polenta.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 2 eetlepels bloem
- 200 gram runderreepjes
- 1 winterpeen
- 250 kastanjechampignons
- paar takjes tijm
- 400 milliliter rundvleesbouillon (van bouillonblokje)
- 85 gram polenta (maisgriesmeel)
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- peper
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de runderreepjes toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de bloem toe en bak circa 1 minuut mee. Halveer de winterpeen in de lengte, snijd in kleine stukjes en voeg toe. Borstel de champignons schoon, snijd in stukjes en voeg toe. Ris de tijm en voeg samen met de bouillon toe. Breng aan de kook en stoof het vlees in circa 15 minuten gaar. Breng op smaak met peper.
Breng een pan met 400 milliliter water aan de kook en voeg al roerende de polenta toe. Laat al roerende 3 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en voeg de kaas toe.
Verdeel de polenta over borden en schep er de stoof over.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Runderstoof, runderstoof??? Een runderstoofschotel bedoeld MAX. Een stoof is een voorwerp dat vroeger werd gebruikt om voeten warm te houden, maar dus geen gerecht!!!
Verder is dit gerecht gebaseerd op 200 gram rundvlees dat dan eenmaal “gestoofd” voldoende moet zijn voor 2 personen. Ik zal alvast verklappen dat dit volstrekt niet het geval is.
Ook erg jammer is dat zowel door Mounir als in bovenstaande beschrijving continu polenta (het gerecht) en maismeel (het basisingrediënt voor polenta) door elkaar worden gehaald. Erg onduidelijk!!
En een maaltijd samenstellen uit 2 min of meer vloeibare componenten is geen eten. De dikvloeibare polenta op een bord kwakken met daarnaast een kom met een slap stoofgerecht erin is geen presentatie en ook niet fijn om te eten.
Jammer, erg jammer.