Ratatouille van Janny van der Heijden
Publicatiedatum: 2 oktober 2017
Janny van der Heijden maakt ook voor deze week een recept voor meerdere dagen. De basis is ratatouille. Op dag 2 maakt u er een wrap van en van de restjes kunt u, heel verrassend, muffins maken.
Op dag 1 maakt u de ratatouille. Verdeel in 3 porties. Maak 2 iets grotere porties en gebruik de restjes voor het laatste recept.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 1 grote aubergine
- 1 courgette
- 1 flinke ui
- 1 rode paprika
- 2-3 tenen knoflook
- 2 tomaten
- scheut olijfolie
- eventueel 100 milliliter gepureerde tomaten
- Provençaalse of Italiaanse keukenkruiden
Bereidingswijze:
Was de groente. Snijd de aubergine in blokjes en de courgette in plakjes. Pel de ui en snijd doormidden Leg de helften neer en snijd ze in plakken. Maak de beide paprika schoon en snijd het vruchtvlees in reepjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de tomaten in stukken.
Verhit de olie en fruit hierin de uisnippers 3 minuten. Dep de aubergineblokjes af en voeg ze met de reepjes paprika toe. Bak enkele minuten zachtjes en voeg dan courgette, knoflook en tomaat toe. Bestrooi met zout, peper en keukenkruiden en schenk eventueel de gepureerde tomaten in de pan. Laat ca. 15 minuten onder zo nu en dan omscheppen pruttelen.
Lekker met brood of gebakken aardappeltjes en geroosterde kip.
Ingrediënten recept 2, wraps (voor 2 personen):
- een deel van de ratatouille die u gisteren heeft gemaakt
- rood pepertje
- 50 milliliter gepureerde tomaten
- peterselie
- 2 tot 4 tarwe wraps
- rucola of andere sla
- verse geitenkaas
Bereidingswijze:
Snijd een heel of half pepertje in reepjes en voeg dit met een flinke scheut gepureerde tomaten bij het restje ratatouille.. Hak de peterselie of andere groene kruiden klein en meng door de ratatouille. Verwarm 2 of 4 mais of tarwe wraps (afhankelijk van de grootte) in de pan en verdeel hierover wat rucola of sla. Schep de ratatouille in het midden de wrap en verdeel hierover wat verse geitenkaas. Rol de wraps op en snijd schuin doormidden.
Ingrediënten recept 3, muffins (voor 2 personen):
- het laatste deel van de ratatouille
- 3 eieren
- een scheut melk, room of crème fraîche
- 3 eetlepels geraspte kaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eieren los met een scheut melk, room of crème fraîche en meng er 3 eetlepels geraspte kaas door. Roer er tenslotte de rest ratatouille door en schenk dit uit in 4 holletjes van een muffinvorm.
Bak ze in 15 minuten gaar bij een oventemperatuur van ongeveer 180 °C.
(Bron: Janny van der Heijden)