Duur 12:53
Gepubliceerd op 14 september 2017

Zoete aardappeltortilla met chorizo

Chorizo is oorspronkelijk een Spaanse worstsoort. Het heeft een stevige, grove structuur en is kruidig van smaak. Het dankt zijn rode kleur aan de paprikapoeder, pimiento choricero, die er in is verwerkt. Andere ingrediënten zijn onder andere knoflook, suiker, zout en oregano. In de zoete aardappeltortilla van Sandra zorgt de chorizo voor de pit in het gerecht.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 600 gram zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram chorizo (plakjes broodbeleg)
  • 4 eieren
  • peper, zout
  • 1 eetlepel appelmoes
  • scheutje balsamicoazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 200 gram babyspinazie
  • 50 gram feta

Extra nodig:

Grote koekenpan met antiaanbaklaag.

Bereidingswijze:

Was de aardappelen en snijd in plakjes van 0,5 centimeter. Verwarm olie in de koekenpan en bak de aardappelen circa 5 minuten op laag vuur. Draai de plakjes halverwege om. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Voeg de ui en knoflook toe en bak circa 2 minuten. Snijd de chorizo in dunne reepjes en voeg toe. Breng op smaak met peper en een beetje zout.

Klop de eieren los in een grote kom en voeg de gebakken aardappelen, uitje en chorizo toe. Roer alles goed om, zodat elk aardappeltje omhuld is door ei. Verwarm nog een scheutje olie in de pan en schenk het aardappel-eimengsel in de pan. Gaar circa 8 minuten op laag vuur met de deksel op de pan. Schud, zodra het ei een beetje gestold is, de pan regelmatig heen en weer. Verdeel een handje spinazie over de aardappeltortilla en laat circa 1 minuut met de deksel op de pan slinken.

Leg een bord omgekeerd op de tortilla en keer de pan, zodat de tortilla op het bord blijft liggen. Schuif de tortilla omgekeerd terug in de pan en bak nog circa 5 minuten.

Meng in een grote kom de appelmoes met de balsamicoazijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de spinazie toe en verkruimel er de feta over. Roer alles goed door. Verdeel de tortilla over bord en serveer met de salade.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (6)

    Jeremia John says:

    ik stond te watertanden toen ik naar de uitzending keek en ga snel dit recept proberen…

      Kees van der Plas says:

      Bij toeval zag ik de uitzending en dit zag er zalig uit. Snel de ingredienten opgeschreven maar gelukkig staat hier het volledige recept. Lekker Sandra!!

    Sandra70 says:

    Heerlijk was het en simpel te maken. Heb er zelf meer spinazie door gedaan. Super lekker. ????

    Vera says:

    Eenvoudig en snel te maken, heel lekker!

    Maria1 says:

    De aardappel werd niet gaar en de hoeveelheid ei was te weinig. Het werd een brokkelige massa.
    Ik ga het misschien nog eens proberen met blokjes zowel van de aardappel als van de chorizo, want ik vond de smaak ook niet echt indrukwekkend.

    Dushi says:

    Heb het al 2 keer gemaakt en ik vind het heerlijk, heb geen grote koekenpan maar ik verdeel het over 2 koekenpannen.
    ik bak de aardappelen langer dan 5 min ik vind dat persoonlijk iets te kort, dan zijn ze nog te hard.
    Echt een aanrader dit recept, het is heerlijk.

Bekijk ook

Meer