boterkoek

Gevulde boterkoek van Robèrt

Niets lekkerder dan een stukje boterkoek bij de koffie of thee. Robèrt maakt er een gevuld met spijs en een vleugje citroen.

Ingrediënten

  • voor 2 stuks
  • 100 gram basterdsuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 200 gram boter
  • 230 gram bloem
  • 35 gram ei
  • 15 gram citroenrasp
  • 3 gram zout
  • 500 gram amandelspijs
  • 1 ei, losgeklopt
  • halve amandelen

Extra nodig:

  • deegroller
  • steker van 20 centimeter Ø
  • steker van 17 centimeter Ø
  • 2 aluminiumschaaltjes of bakvormen van 17 centimeter Ø

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 ⁰C.

Kneed een homogeen deeg van alle ingrediënten behalve de amandelspijs, het losgeklopte ei en de halve amandelen. Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik en steek er 2 plakken van 20 centimeter Ø uit. Bekleed hiermee de bakvormen.

Roer de helft van het losgeklopte ei door de spijs om hem een beetje af te slappen. Verdeel de spijs gelijkmatig over de bakvormen. Rol de rest van het deeg uit, steek er 2 plakken van 17 centimeter Ø uit en dek hier de spijs mee af; druk de randjes goed aan.

Strijk de bovenkant van de boterkoeken af met de rest van het losgeklopte ei en decoreer met de halve amandelen. Strijk de koeken nog een keer af met ei en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie

Reacties (3)

    Wil A says:

    Leuk, die kleine vormpjes voor de boterkoekjes. Echter ik ben al eerder stad en land afgelopen, maar dit formaat is nergens te kopen.
    Heeft u een tip waar deze te koop zijn?

      MAX Vandaag says:

      Beste Wil A, hartelijk dank voor uw bericht. Wij hebben u een e-mail gestuurd.

    Annemieke says:

    Leuk een mail maar is het niet handig om het hier te zetten want nu moet ik ook vragen waar de bakvormen te vinden zijn