Spring rolls van Carola de Kanter
Spring rolls zijn frisse lenterolletjes. U kunt allerlei groenterestjes voor gebruiken. Carola maakt een vegetarische variant, met eieren als vleesvervanger. De kimchi (gefermenteerde Chinese kool) in de spring rolls levert extra vitamines. In de instructievideo legt Carola uit hoe u een snelle kimchi maakt.
Ingrediënten:
Voor de spring rolls:
- 2 gewone of 5 kleine komkommers
- 2 biologische eieren
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 theelepel sesamolie
- 4 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
- zout en peper
- 1 avocado
- sap van 2 limoenen
- 12-16 vierkante rijstvellen
- klein bosje koriander
- 115 gram kimchi (gefermenteerde Chinese kool)
- 1 eetlepel wasabi
- 100 millimeter mayonaise
- 3 eetlepels nam pla (vissaus)
- ½ rode peper, fijngehakt
- 1 druppel sesamolie
- 1 eetlepel zwart sesamzaad
- 2 vierkante rijstvellen, gefrituurd
- 8 sprietjes bieslook
Bereidingswijze:
Snijd de ongeschilde komkommers in plakken. Snij de plakken vervolgens in 3 reepjes.
Klop de eieren los met de sojasaus, het sesamzaad, de theelepel sesamolie en de lente-ui. Bak een omelet van het mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Laat de omelet afkoelen, rol hem op en snijd in repen. Snijd de avocado in reepjes en besprenkel die met een deel van het limoensap.
Meng de wasabi met de mayonaise.
Maak een chilidip van de nam pla, het limoensap, de rode peper en de sesamolie.
Week de vierkante rijstvellen in lauwwarm water. Haal ze uit het water en beleg ze met de komkommerplakjes, de reepjes omelet, de reepjes avocado, een takje koriander en de reepjes kimchi. Vouw ze op tot loempia’s. Halveer de rolletjes en leg ze op een bord. Garneer met de wasabimayonaise, chilidip, zwarte sesamzaadjes en gefrituurde rijstvellen. Steek tenslotte de bieslook in de spring rolls.
Houdt u komkommer over? Snijd deze dan julienne en leg naast de spring rolls.
Voor het frituren van de rijstvellen:
Frituur de rijstvellen in een laagje neutrale olie, bijvoorbeeld rijstolie. Laat de vellen uitlekken op keukenpapier.
Ingrediënten snelle kimchi:
- 250 gram fijngesneden Chinese kool
- 1 theelepel geraspte, verse gemberwortel
- 1 teen knoflook, geraspt
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel chilivlokken
- sap van 1 kleine limoen
- 1 eetlepel water
- 3 theelepel sambal oelek
Bereidingswijze:
Meng de kool met de rest van de ingrediënten en kneed circa 10 minuten goed. Gebruik rubberen handschoenen, dit in verband met de pepers. Laat de kool een uurtje marineren en u heeft een snelle versie variant van kimchi.
(Bron: Carola de Kanter)