Kent u die van dat stel dat op vakantie ging?!

Mevrouw Hoekstra uit Den Haag maakte samen met haar man een dagtochtje met WTI-reizen. Het gaat om een verkoopreisje. De deelnemers worden in een zaaltje bij elkaar gebracht, waar zij een presentatie krijgen van allerlei producten die zij (voor heel veel geld) kunnen kopen.

WTI verkoopt ook meerdaagse tripjes. En uiteraard krijgt men die aangeboden tijdens de dagtochtjes. Met grote kortingen! Zo ging dat ook bij mevrouw Hoekstra. Ze kreeg maar liefst 300 euro korting op een reis voor 2 personen van 796 euro. Mevrouw Hoekstra was samen met haar man op het reisje. Haar man loopt met een rollator en maakt gebruik van zuurstofflessen. Die had hij ook bij zich. De verkoopster zegt dat het allemaal geen probleem is: alles kan mee en ze kunnen rustig genieten van een ontspannend reisje. Als mevrouw de bevestiging krijgt vraagt WTI daarin om nog even apart melding te maken van eventuele hulpmiddelen. Ze belt daarvoor op en zet nog eens extra op het overschrijvingsformulier van de bank dat ze een rollator en zuurstofflessen meenemen. Een paar weken later krijgt ze een telefoontje van WTI. Ze kunnen niet mee op reis, want de zuurstofflessen mogen niet mee in de bus. Ze hadden al een aanbetaling gedaan van 87,60 euro inclusief verzekering. Mevrouw Hoekstra moet daarnáást ook nog eens 49,60 euro betalen aan annuleringskosten.

Maar zo werkt dat dus niet! Het was niet de schuld van mevrouw Hoekstra dat geannuleerd moest worden. Zij hadden tenslotte alles duidelijk aangegeven. Maar uiteraard zegt WTI nu dat dit niet zo is. We zoeken contact met WTI. Dat gaat uiterst moeizaam. Er stond niets op de bon, dus zou het zuurstoffles-verhaal wel niet aan de orde zijn geweest! Uiteindelijk willen ze over de brug komen en een klein gedeelte van de nabetaling laten vallen. Maar wij willen natuurlijk dat de familie Hoeksta gewoon de betaalde 87,60 euro terugkrijgt. Als ze namelijk goed waren voorgelicht hadden ze die kosten niet gemaakt.

Als een rechter zou moeten oordelen, dan zou deze alle feiten en omstandigheden bekijken om te bepalen wat ‘aannemelijk’ is. Mevrouw was mét meneer mét rollator mét zuurstofflessen mét een busreisje van WTI mét diezelfde zuurstofflessen ín die bus van WTI op dit evenement aangekomen. Zou het dan niet aannemelijk zijn dat ze het gehad hebben over de rollator en de zuurstofflessen? Wij denken van wel! Met WTI valt hierover niet te praten. Ze blijven star vasthouden aan hun standpunt: het is niet aan de orde geweest en dus haar eigen schuld. Ze willen uit coulance wel de 49,50 euro kwijtschelden, maar de 87,60 euro krijgen ze niet terug. WTI is een Duits bedrijf en dus niet aangesloten bij de Nederlands geschillencommissie. Dan staat u met de rug tegen de muur en blijven aanmaningen in uw bus vallen.

Ons advies

Als u iets boekt met specifieke wensen, laat dit dan altijd noteren op de bon! Een nog beter advies: doe gewoon geen zaken met dit soort bedrijven, maar boek een leuk dagtochtje bij een bedrijf dat wél een goede naam heeft en aangesloten is bij de ANVR. Heeft u klachten over WTI dan horen wij ze graag!

Geef een reactie

Reactie

    BENZI says:

    Opstapreizen is ook met de bus en verkoop demonstratie,s van schapenwolle matrassen /toppers/ dekens/kussens.ook kan je er een reis met korting boeken,krijg je 2 bonnen van ieder 100 euro per bon.nu had ik een topper besteld ook nog 4 plastic flessen zeep er bij cadeau gehad,de volgende dag had ik al spijt van mijn aankoop van 1298 euro,heb meteen aangetekend geannuleerd,en 100 euro aan betaald.nu komt het addertje onder het gras vandaan,meneer wil mij 50euro terug betalen,de andere 50 euro moet ik de flessen zeep van betalen,of opsturen aangetekend en verzekerd,gaat hij eerst controleren of er geen zeep ontbreekt uit de flessen,zou dit zo zijn word dat verrekend met de terug betaling.maar zo ver ik weet hoef je cadeau,s niet terug te geven .Dit is op 11december 2019 gebeurd en heb nog steeds mij geld niet terug gekregen,Opstapreizen laat ook niets meer van zich horen.heeft er ook iemand hier mee te maken gehad dan hoor ik dat graag.m.g.v corrie vanveen